28 de març de 2020 28/3/20

L'Institut Valencià de Cultura programa 'Moonlight' en la Filmoteca

L'Institut Valencià de Cultura programa 'Moonlight' en la Filmoteca - (foto 1)

  L'Institut Valencià de Cultura ha organitzat tres projeccions durant el cap de setmana a la Filmoteca de 'Moonlight', de Barry Jenkins, amb subtítols en valencià. La pel·lícula podrà veure's aquestl divendres, a les 20.00 hores, el dissabte a les 22.30 hores i el diumenge a les 20.00 hores. La pel·lícula es presenta ara en la Filmoteca de València perquè no va poder projectar-se a l'agost en la Filmoteca d'Estiu per problemes tècnics.

  El director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha recordat que "les tres sessions de 'Moonlight' en versió original amb subtítols en valencià que hem organitzat en la Filmoteca han de ser enteses com un pas més perquè la nostra llengua estiga integrada amb total normalitat en l'agenda cultural de l'Institut Valencià de Cultura".

  Dividida en tres actes, 'Moonlight' narra la infància, adolescència i maduresa de Chiron, un jove afroamericà, orfe de pare, que creix en un suburbi deprimit i conflictiu de Miami. En el seu camí explorarà la sexualitat i haurà de fer front als conflictes d'una família desestructurada.

  Cadascuna de les tres parts està filmada amb registres narratius i estètics molt diferents entre si, que estan d'acord amb l'evolució del protagonista i la seua època. 'Moonlight' és la primera pel·lícula de temàtica LGTB amb un repartiment íntegrament compost per actors i actrius de raça negra.

  També és la segona producció amb menor pressupost que aconsegueix l'Oscar a la Millor Pel·lícula. L'actor Mahershala Ali és el primer musulmà que aconsegueix guanyar un Oscar (millor actor de repartiment). La gran sorpresa de la passada edició dels Oscar és un subtil relat iniciàtic entorn del despertar vital i emocional d'un afroamericà gai.

  Pujar