elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’IES El Clot de València impulsa els intercanvis internacionals d’alumnat

  • Aquesta setmana arriben 15 alumnes alemanys al centre en el marc del programa Erasmus+

Després dels anys de pandèmia, l’IES El Clot de València es posiciona com a impulsor del programa d’intercanvis internacionals entre estudiants, i aquesta setmana un total de 15 alumnes alemanys de 14 i 15 anys estaran a la nostra ciutat en el marc de la iniciativa Erasmus+. Per primera vegada, a més, altres tants alumnes valencians de l’IES El Clot viatjaran la setmana que ve a la ciutat alemanya de Dresde per a fer una estada cultural i d’estudis.

“El nostre objectiu és que l’alumnat s’aprope a una altra cultura i s’enriquisca d’ella, comence a aprendre altres idiomes com l’alemany, i faça seu l’aprenentatge maduratiu que implica una convivència continuada amb altres famílies”. Així s’ha referit la directora del centre, Gema Gil, al projecte d’intercanvi del que forma part l’IES El Clot de València. Gil s’ha referit també a l’aspecte inclusiu de la iniciativa: “no debades, el projecte en el qual participem és l’Include+In, dins el marc de l’Erasmus+, que aposta per donar oportunitats al nostre alumnat”.

L’IES El Clot de València farà l’intercanvi amb un Gymnasium (institut) de la ciutat alemanya de Dresde, concretament en el barri de Tolkewitz. Aquest alumnat alemany és el que arriba aquesta setmana, i la pròxima serà l’alumnat valencià el que es desplace fins a Dresde.

Pel que fa a les activitats programades aquesta setmana són les següents:

  • Dilluns, dia 16: recepció dels alumnes alemanys per part de les famílies valencianes que els acolliran a les seues cases durant tota la setmana.
  • Dimarts, dia 17: recepció de l’alumnat alemany en el centre. A les 9h del matí hi haurà un acte institucional amb la regidora d’Educació de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, juntament amb la direcció del centre, encapçalada per Gema Gil. Després de l’acte se’ls farà una passejada guiada pel centre històric de la ciutat.
  • Dimecres, dia 18: passejada per l’antic llit del riu Túria.
  • Dijous, dia 19: visita al parc natural de l’Albufera, fins on arribaran amb bicicleta. Després coneixeran les platges del Saler.
  • Divendres, dia 20: competicions esportives en el centre. Realització de classes de llengua en el centre. Festa de comiat.
  • Dissabte 21 i diumenge 22: dies lliures per a conéixer la ciutat amb les famílies acollidores.
Pujar