elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L´Hostal de Morella acull dos concerts de l'alumnat del Conservatori Professional de Música de València

L´Hostal de Morella acull dos concerts de l'alumnat del Conservatori Professional de Música de València
  • El primer se celebra en el marc de la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

L’Hostal de Morella, Centre Cultural Juvenil del barri del Carme, acollirà dijous 24 i l’1 de novembre dos concerts de l’alumnat del Conservatori Professional de Música de València. L’entrada per accedir a estos dos recitals, amb què finalitza el cicle Concerts de Tardor organitzat per la Regidoria de Joventut, és gratuïta. El primer se celebra en el marc del programa d’activitats impulsades per commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha donat compte hui d’estos dos concerts inclosos en el programa municipal Cultura Jove, “per a acostar la cultura a les persones joves de la ciutat de València”, i ha destacat que “el grup de cambra i cant de l’esmentat conservatori faran gaudir d'un viatge a diferents èpoques de la història mitjançant les millors melodies de la nostra terra”.

Concretament, dijous 24 de novembre, a les 19 hores, l'alumnat del Departament de Veu del Conservatori Professional de Música de València amenitzarà l´Hostal de Morella amb el recital de cant “Mirant de front” de música espanyola de compositors i compositores dels segles XIX, XX i XXI, per la no violència de gènere. Entre la música que serà interpretada, destaquen les peces de compositors i compositores com Joaquín Rodrigo, Eduard Toldrà, Ángeles López Artiga, Enrique Granados, Manuel de Falla o Ruperto Chapí. “A través de breus cançons, pretenen posar en valor a la figura de la dona i sensibilitzar contra la violència de gènere”, ha explicat l’edil. D'altra banda, el dijous 1 de desembre, a les 19 hores, “l'alumnat del mateix conservatori dinamitzarà este espai cultural amb la música de cambra amb instruments de corda i de vent”.

Maite Ibáñez ha recordat que a través d'estos concerts “l’Ajuntament vol dinamitzar l´Hostal de Morella, promocionar la música valenciana i fer gaudir als veïns i veïnes del talent de l'alumnat del Conservatori”. “Al cicle Concerts de Tardor ja s'han programat grups valencians emergents, com el grup Lisasinson, que va tocar en Benimàmet, i Amor Butà, que ho va fer a Castellar-l'Oliveral, acostant així activitats culturals als pobles  de la ciutat amb l'objectiu de descentralitzar la programació i que ésta arribe cada vegada a més gent jove”, ha afegit Ibáñez, qui també ha posat en valor “les col·laboracions iniciades per a dinamitzar l´Hostal de Morella amb exposicions, concerts i presentacions d'esdeveniments, com el Conservatori Professional de Música, l'Institut Francés de València, Mostra Viva del Mediterrani, Casa Mediterrani o el Saló del Còmic, entre altres”.

Per últim, la regidora ha detallat que els Concerts de Tardor forma part del programa Cultura Jove, una iniciativa de la Regidoria de Joventut per a acostar la cultura a les persones joves de la ciutat de València. El programa es compon d'altres eixos, com les ajudes per a recolzar als joves artistes i creadors (Residències Artístiques i Culturals), l'oferta d'entrades gratuïtes per a espectacles culturals o la xarxa d'espais expositius de l'edifici Espai Jove VLC i d'alguns Centres Municipals de Joventut.

Pujar