elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'exposició de l'IVAJ #noemtoqueselwhatsapp arriba a 10 instituts i municipis al febrer

L'exposició de l'IVAJ #noemtoqueselwhatsapp arriba a 10 instituts i municipis al febrer

  L'exposició fotogràfica #noemtoqueselwhatsapp de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), s'exposa aquest mes de febrer en instituts d'ensenyament secundari, centres juvenils i sales municipals de Riba-roja, Tavernes de la Valldigna, Carcaixent, València, Ademús, Silla, Albaida, Villena, Manises i l'Eliana. Aquest recurs educatiu centrat en valors de respecte i igualtat reuneix les fotografies realitzades per joves d'entre de 14 i 30 anys. 

  El calendari expositiu s'ha iniciat en l'IES Pla de Nadal de Riba-roja i arribarà de l'1 al 14 de febrer a l'IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna; del 5 al 19 de febrer, es mostrarà en el Casal Jove, Parc Navarro Daràs s/n, de Carcaixent; del 5 al 9 de febrer, en el Centre de Menors del Cabanyal, i del 6 al 18 de febrer s'exposarà a Ademús en l'IES Ademús. 

  La Nau de la Cultura de Silla, en el carrer del Castell s/n, l'acollirà del 13 al 22 de febrer i el Centre de la Dóna, Espai d'Igualtat de l'Ajuntament d'Albaida, l'albergarà del 19 al 27 de febrer. 

  L'Espai Jove de Villena i l'IES Rodrigo Botet de Manises la mostraran del 20 de febrer a l'1 de març, i la Biblioteca-Casa de la Joventut de L'Eliana, l'exposarà del 26 de febrer al 12 de març. 

  #noemtoqueselwhatsapp es distribueix en 20 panells on s'estructuren les fotografies que denuncien la violència i reclamen el respecte i la llibertat, que s'acompanya d'una guia didàctica de la col·lecció 'M'importa', de manera que promou un desenvolupament pedagògic que parteix de situacions de control i maltractament, en les quals la dona està vigilada o humiliada per a avançar en la detecció i la recuperació i que predominen accions d'igualtat, tot açò construït a partir de fotos realitzades per joves i grups de joves. 

  El director general de l'Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, ha indicat que "el que va començar sent una exposició de fotografies de joves s'està convertint en un autèntic recurs públic per a promoure la participació i la igualtat en les relacions entre les persones joves". Martí ha agraït la implicació de centres educatius, sales municipals i centres juvenils o de la dona. 

  La mostra està a disposició, durant tot l'any, d'ajuntaments, instituts i associacions, un recurs que cerca prevenir la violència contra les dones i el rebuig d'aquest problema social. 

  Les persones i entitats interessades poden sol·licitar l'exposició al correu cultura_ivaj@gva.es. En la web de l'IVAJ http://www.ivaj.gva.es s'actualitza un calendari amb les localitzacions previstes per als pròxims mesos. 

  Per a més informació: http://www.ivaj.gva.es/ca/no-em-toques-el-whatsapp

  Pujar