elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’exministre Íñigo Méndez de Vigo visita la Universitat de València per a reflexionar sobre la sobirania europea

L’exministre Íñigo Méndez de Vigo visita la Universitat de València per a reflexionar sobre la sobirania europea
  • Oferirà una conferència magistral en l’homenatge a l’expresident del Congrés Manuel Marín que organitza el Centre de Documentació Europea de la UV, en col·laboració amb el Centre d’Excel·lència Jean Monnet, en el marc de l’Escola Europea de Pens

 L’exministre d’Educació Íñigo Méndez de Vigo visita la Universitat de València aquest dimarts, 13 de desembre, en el marc de les activitats organitzades per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. El també exportaveu del Govern oferirà la conferència ‘La sobirania europea: utopia o necessitat?’, a les 12:30 hores, al Centre Cultural La Nau.

“L’objecte de la meua conferència tractarà de dilucidar si la proposta de Macron és una ‘flatus vocis’ o, si per contra, és una iniciativa tan necessària com convenient”, avança Méndez de Vigo, per a qui, “després de la pandèmia, l’agressió de Rússia a un país europeu, l’emergència de la Xina com a potència mundial i l’escassetat energètica, la Unió Europea ha de fer front a un canvi de paradigma o conformar-se de convertir-se en un parc temàtic de les bones pràctiques, però de nul·la influència en la conformació del món”.

I afegeix: “D’ací l’interés d’analitzar el concepte de sobirania europea, posat sobre la taula pel president de la República francesa, i calibrar les seues possibilitats de plasmar-se en fets concrets que suposen un canvi en el model europeu”.

Íñigo Méndez de Vigo, a qui acompanyaran la vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, Ester Alba, i el director del Centre de Documentació Europea UV, Cecilio Tamarit, participarà amb la seua conferència magistral en l’homenatge que cada mes de desembre la Universitat, en col·laboració amb el Centre d’Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització, dedica a l’expresident del Congrés Manuel Marín i que l’any passat va anar a càrrec de Felipe González.

Professor i polític

Íñigo Méndez de Vigo i Montojo (21 de gener de 1956, Tetuan, el Marroc) va obtindre la seua llicenciatura en Dret a la Universitat Complutense de Madrid (1978) després d’estudiar al Col·legi Alemany de Madrid i al British Institute School.

Sempre ha compaginat les seues tasques de professor de Dret a la Complutense, a l’Institut Internacional de Drets Humans d’Estrasburg i al CEU San Pablo, amb els seus múltiples càrrecs públics, a més d’haver sigut president del Consell Assessor de l’Institut d’Estudis Europeus de la Universitat CEU San Pablo (2003) i del Consell d’Administració del Col·legi d’Europa (2009).

La seua carrera política començà l’any 1992 com a diputat per Espanya al Parlament Europeu fins que el 2011 va adquirir el càrrec de secretari d’Estat a la UE. Després, va ser diputat per Palència a les Corts Generals (2016-2019) i portaveu del Govern d’Espanya en el segon mandat de l’Administració Rajoy (2016-2018), ostentant la cartera d’Educació, Cultura i Esport entre els anys 2015 i 2018. En l’actualitat, exerceix com a lletrat de les Corts Generals.

 

Pujar