elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Escalante reforça la formació de professionals de les arts escèniques amb grans rostres de l'escena contemporània

L'Escalante reforça la formació de professionals de les arts escèniques amb grans rostres de l'escena contemporània
  • El centre teatral de la Diputació de València comptarà amb La coja dansa, Ion Iraizoz, Lucas Escobedo, Nacho Diago, Fernanda Orazi, Agrupación Señor Serrano i Xavier Albertí en els seus pròxims cursos

Professionals de reconeguda trajectòria internacional i estatal en les diferents disciplines de les arts escèniques tenen una cita amb el talent valencià a través de l’Escola Permanent per a professionals de les Arts Escèniques d'Escalante. El centre teatral de la Diputació de València combina formació amb espectacles de primer nivell en el primer semestre de 2023 per a impulsar la dansa, el teatre, la creació contemporània i la performance en les seues diferents formes.

Glòria Tello, diputada de Teatres, ha explicat que “cada curs, l'Escalante se situa al costat dels i les professionals escèniques a través de la seua escola, amb tallers teoricopràctics impartits per referents com Roberto Álamo, Marta Pazos, Fernanda Orazi o Xavier Albertí. Una formació enriquidora que va de bracet de la programació que ens oferix cada cap de setmana a València”.

En este sentit, la directora i coordinadora artística de l'Escalante Centre d’Arts Escèniques, Marylène Albentosa, ha apuntat que “per a l'Escalante és fonamental acostar estes eines a professionals, però també oferir formació durant tot el curs a joves i adults en els diferents grups de l’Escola de Teatre Escalante”.

Pròximes formacions per a professionals

Després de l'èxit del curs ‘Tècnica vocal i interpretació’ de María José Peris i Alejandra García entre octubre i desembre, l’Escola Permanent per a professionals de les Arts Escèniques aborda este mes de gener les estètiques, tècniques, formats i processos per a descobrir l'espai públic com a creatiu i escènic amb ‘Creació per a espai públic’, de Tomás Ibáñez.

Al febrer, La coja dansa investigarà la relació de la imatge i el cos des de la pràctica escènica contemporània amb ‘La dansa com a productora d’imatges i cossos crítics’; al març, Ion Iraizoz prendrà el relleu amb ‘Entrenament i creació actoral’ per a crear un espai de trobada i enriquiment mutu entre professionals amb textos dramàtics i improvisacions; a l'abril, Lucas Escobedo mostrarà com posar el cos al servei de l'acció amb ‘Trepitjar l’escena + Malabars, un univers’; i Nacho Diago tancarà la formació d'esta temporada al maig amb ‘El que ens fa únics’.

A estos cursos mensuals s'unixen els seminaris, impartits també per professionals de reconegut prestigi durant diversos dies, com ha sigut el cas de Roberto Álamo amb ‘Actuar des de la relaxació’ al novembre i d'Olga Pericet amb ‘Crear a partir del cos i la veu del flamenc’ al desembre. En este moment, Marta Pazos impartix el taller ‘Seguir al conill blanc’, en el qual els seus participants aprenen a observar el “punctum”, el lloc on es deté la nostra mirada.

Fernanda Orazi prendrà el relleu al març amb ‘Actuar’, en el qual mostrarà una sèrie de pràctiques per a abordar mentre s'actua; també al març, Agrupación Señor Serrano oferirà un taller intensiu de dos dies; finalment, Xavier Albertí oferirà al maig ‘Per a què servix el teatre?’, per a ensenyar quines són les tendències contemporànies de l'escriptura teatral o per què és necessari un teatre popular de qualitat.

Les inscripcions, continguts, horaris, preus i dates de cada curs i seminari poden consultar-se en el web d'Escalante i en Secretaria, a través del correu escola.escalante@dival.es o del telèfon 601 738 316.

Pujar