elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Escalante estrena en la Nau Ribes ‘Chinchulina y el ruiseñor de la China’ y ‘La serpillère de Monsieur Mutt’

L’Escalante estrena en la Nau Ribes ‘Chinchulina y el ruiseñor de la China’ y ‘La serpillère de Monsieur Mutt’
  • El teatre de la Diputació de València oferix durant els dos primers caps de setmana de febrer estes propostes dirigides a la primera infància

  • El públic infantil descobrirà la tendra història de Chinchulina i l'estrany Rossinyol Blau i com l'art està a tot arreu

MÉS FOTOS
L’Escalante estrena en la Nau Ribes ‘Chinchulina y el ruiseñor de la China’ y ‘La serpillère de Monsieur Mutt’ - (foto 2)

L'Escalante Centre d'Arts Escèniques, dependent de la Diputació de València, convida a la il·lusió i a descobrir la màgia dels xicotets gestos i objectes quotidians en els seus dos pròxims espectacles: Chinchulina y el ruiseñor de la China i La serpillère de Monsieur Mutt. Dos propostes que podran gaudir-se en família els primers caps de setmana de febrer en la Nau Ribes del Parc Central.

Glòria Tello, diputada de Teatres de la Diputació de València, ha destacat que "l'Escalante arriba a l'equador d'esta temporada amb una tendra aventura en la qual l'emperador de la Xina farà tot el possible per a retornar l'alegria a la seua filla i amb un premi FETEN que ens farà ballar i deixar volar la imaginació en la Nau Ribes".

Per part seua, la directora i coordinadora artística de l'Escalante Centre d'Arts Escèniques, Marylène Albentosa, ha afegit que "tornem a liderar l'agenda d'oci familiar els primers caps de setmana d'este mes de la mà de la companyia madrilenya La Canica Teatro, i amb el coreògraf i ballarí francés Marc Lacourt".

A la recerca de l'estrany Rossinyol Blau

Chinchulina y el ruiseñor de la China és una obra recomanada per a xiquets i xiquetes a partir de quatre anys de La Canica Teatro, creada per Pablo Vergne i interpretada per Alba Vergne, amb el disseny i elaboració de ninots d'Eva Soriano.

A través d'esta proposta de dansa i teatre d'objectes, escolars i públic general podran conéixer l'aventura de l'emperador de la Xina, que trencarà la seua tradició de no eixir del seu bell palau, fet de la porcellana més fina i amb bells jardins, per a trobar un ocell anomenat Rossinyol Blau. Només el cant d'este estrany ocell podrà retornar l'alegria a la seua filla, Chinchulina, que sempre havia contagiat de felicitat a l'emperador ballant per tot el palau.

Els centres educatius gaudiran de Chinchulina y el ruiseñor de la China de l'1 al 3 de febrer, mentre que el públic general el farà el dissabte 4 de febrer a les 17.00 hores i el diumenge 5 a les 11.30 hores en la Nau Ribes.

L'art està a tot arreu

Sabies què és una serpillère? En castellà, és un pal de fregar. Però en La serpillère de Monsieur Mutt és molt més que això, un objecte amb el qual el coreògraf i ballarí Marc Lacourt convidarà als espectadors i espectadores a prendre un paper actiu per a seguir la història de l'art a través de la imaginació.

Este espectacle està creat pel mateix Lacourt, amb la producció de la companyia francesa Ma Compagnie, i ha aconseguit el premi de la Fira Europea de les Arts Escèniques per a xiquets i xiquetes (FETEN) com a millor espectacle d'aproximació a la dansa a la primera infància en 2022.

Amb esta obra de dansa amb objectes, dirigida especialment a xiquets i xiquetes de 2 a 6 anys, el públic escolar podrà ballar i comprovar que l'art està a tot arreu del 8 al 10 de febrer, mentre que les famílies tindran el seu torn el dissabte 11 de febrer a les 17.00 hores i el diumenge 12 a les 11.30 hores en la Nau Ribes.

L'Escalante Centre d'Arts Escèniques ja ha obert la venda d'entrades dels dos espectacles a través de la seua pàgina web, a la qual es pot accedir a través d'aquest enllaç.

'Tarzán' i 'Save the temazo', en el Teatre Principal

La temporada del centre d'arts escèniques de la Diputació de València continuarà en el Teatre Principal de València amb Tarzán, de la companyia basca Mar-Mar Teatro, en la qual el públic escolar i general se submergirà en una atmosfera de rugits, crits i reclams d'un dia de caça en la selva africana per a conéixer al rei de la selva, del 19 al 21 de febrer.

I del 23 al 26 de febrer, escolars i famílies tornaran a trobar-se amb el circ en l'emblemàtic teatre amb Save the temazo, un espectacle del Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C que rescata el valor emocional de la música.

Les entrades d'estos espectacles també estan disponibles tant en la web de l'Escalante com en la taquilla del Teatre Principal de València.

Pujar