elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Escalante despedix una temporada marcada per les produccions pròpies i un augment de més del 30% del públic

L'Escalante despedix una temporada marcada per les produccions pròpies i un augment de més del 30% del públic
  • El projecte teatral de la Diputació de València supera els 26.000 espectadors en les seues més de 200 funcions de teatre en tots els seus llenguatges, dansa, experiències multidisciplinars i circ

MÉS FOTOS
L'Escalante despedix una temporada marcada per les produccions pròpies i un augment de més del 30% del públic - (foto 2)

L’Escalante, projecte teatral de la Diputació de València, ha despedit la seua 38a temporada amb gran èxit entre el públic i la crítica i un augment de més del 30% en el seu nombre d'espectadors. Un total de 26.000 persones de totes les edats han pogut disfrutar d'arts escèniques de companyies de primer nivell, pràcticament cada cap de setmana, de la mà de l'únic teatre públic estatal que es dirigix a la infància i la joventut.

"En setembre varem presentar una temporada que sabíem que seria un èxit perquè contenia tots els ingredients per a això: teatre en tots els seus llenguatges, titelles, dansa, performances, espectacles immersius i multidisciplinars, circ i companyies valencianes, nacionals i internacionals que ens han fet somiar amb cada història. Vull felicitar a tot l'equip que fa possible Escalante, un projecte que al novembre va rebre la Medalla d'Or de l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya", ha recordat Rocío Gil, diputada de Joventut i Teatres.

La directora i coordinadora artística, Marylène Albentosa, ha apuntat que en esta temporada s'ha apostat per més obres dirigides a la primera infància i a la joventut, "amb gran èxit i entrades esgotades fins i tot setmanes abans de la seua exhibició", així com per les produccions pròpies, 'Peter&Pan', 'L'home que cremava pedres', 'Boira' i 'Princeses, cavallers i dracs- El dia que deixàrem de ser xiquets', que han aconseguit molt bones ressenyes de la crítica teatral i dels espectadors i espectadores.

26.000 persones al pati de butaques

Rocío Gil ha detallat que l’Escalante ha acollit 51 companyies dins de la seua temporada, la gira per municipis valencians i la presència en festivals d'arts escèniques. Estes han fet possible 219 funcions -126 escolars i 93 familiars- enfront de les 163 de la temporada passada, per la qual cosa han augmentat un 25%. "A més, hem aconseguit atraure a 26.027 persones, un 33% més, la qual cosa ens porta a comprovar que efectivament despedim una temporada que ha sigut atractiva per a la comunitat escolar i les famílies", ha destacat.

El centre de producció, exhibició i formació escènica ha desenvolupat la seua temporada en el Teatre Principal, Ribes Espai Cultural, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, la sala Martín i Soler del Palau de Les Arts i el Centre Cultural La Beneficència, amb un percentatge mitjà d'ocupació del 81%. "Volem agrair a estes entitats fer possible una temporada com esta, i com no, als centres educatius i les famílies que ens han triat durant el curs i els caps de setmana", ha assenyalat Albentosa.

Escola a ple rendiment

D'altra banda, ja han finalitzat les classes a l'Escola Escalante, que esta temporada ha aconseguit omplir totes les places dels seus cursos dirigits a xiquets, xiquetes i joves entre 5 i 17 anys, així com del seu grup de dones i de diversitat funcional. L'alumnat ha mostrat en Ribes Espai Cultural tot l'aprés al llarg del curs amb les seues mostres davant les famílies.

També els professionals han trobat a l'Escola Escalante un espai on renovar-se i aprendre noves tècniques. Andrés Navarro, Benjamín Miñana, María José Peris, Jaume Pérez, Xavo Giménez, Toni Agustí, la companyia La Negra, Paco Zarzoso, Claudio Tolcachir, Cristina Plazas, Nuria Legarda, Francesco Carril i Raúl Cano són els qui han oferit cursos i seminaris durant la temporada.

Pujar