elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’EMTRE va gestionar l’any passat la recollida i reciclatge de 100.000 matalassos

L’EMTRE va gestionar l’any passat la recollida i reciclatge de 100.000 matalassos
  • Agost, octubre i novembre són els mesos que més canviem de llit

L’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (EMTRE) va gestionar l’any 2019 la recollida i el reciclatge de 104.169 matalassos, segons les dades recollides per l’entitat. D’eixa quantitat, 76.370 corresponen als recollits a domicili pels 45 ajuntaments que formen part de l’entitat i també els abandonats als contenidors o al carrer. La resta, 27.799, van ser transportats personalment pels usuaris a algun dels vint ecoparcs fixos de l’entitat.

Pel que fa a aquesta última opció, l’ecoparc de Vara de Quart, a València, té el rècord de recollida de matalassos amb 4.003 unitats anuals, seguit pel de Paiporta, amb 2.456, i Paterna, 2.223.

L’últim semestre de l’any és el preferit per usuaris i usuàries per canviar de matalàs. Així, agost, octubre, novembre i setembre, per aquest ordre,  són els mesos en què més canviem el llit. Amb aquestes dades en la mà, el factor estacional, coincidint amb les vacances d’estiu i la tornada a casa posterior, és fonamental a l’hora de desfer-se’n del matalàs.

Els 100.000 matalassos recollits i reciclats per l’EMTRE són una quantitat molt elevada ja que, col.locats junts i de costat, abastarien uns 44 kilòmetres de llargària.

Els matalassos són un dels elements més difícils i més cars de reciclar. La tipologia variada de materials que contenen, molls metàl.lics, tèxtils, escuma o fibra, entre d’altres, encareix el seu desballestament i reutilització. El tèxtil que porten és l’element amb més eixida i reutilització posterior.

Recordem que els matalassos no es poden abandonar al carrer. Si vol canviar de matalàs, pot portar-lo personalment a un dels vint ecoparcs fixos de l’EMTRE o posar-se en contacte amb el seu ajuntament en el 010.

Crida a la conscienciació

El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha fet una “crida a la conscienciació ciutadana” per tal que usuaris i usuàries col.laboren amb el reciclatge d’aquestos productes. Campillo ha afirmat que l’EMTRE posa “a disposició dels ciutadans una xarxa de vint ecoparcs distribuïts per tota l’àrea metropolitana que accepten el dipòsit d’aquest tipus d’elements”.

El president de l’entitat ha apuntat que els matalassos són productes “difícils de reciclar per la diversitat de materials que contenen i que han de ser separats abans de procedir al seu reciclatge”. Campillo ha recordat també que els ajuntaments disposen d’un servei de recollida porta a porta que facilita aquesta tasca.  

Pujar