elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Aula d’Arts Escèniques de la Universitat conclou l’any amb el dramaturg valencià Sanchis Sinisterra

L'Aula d’Arts Escèniques de la Universitat conclou l’any amb el dramaturg valencià Sanchis Sinisterra

  L'Aula d'Arts Escèniques de la Universitat de València conclou l’any amb una lectura dramatitzada del text ‘Furor Matemàtic,  escrita per José Sanchis Sinisterra i dirigida per Jorge Picó i Eva Zapico. L'obra, a càrrec de l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat, es podrà veure els dies 20 i 21 de desembre a les 19.00 hores a la Sala Matilde Salvador de la Universitat de València, al Centre Cultural La Nau. El dia 20 de desembre, en acabar la representació, es realitzarà un col·loqui que comptarà amb la presència del prestigiós dramaturg valencià Sanchis Sinisterra, autor del text, i de Ferran Montesa, director de ‘Le Monde Diplomatique’.

  ‘Furor Matemàtic’ és una peça de tragicomèdia històrica que narra la vida i obra del matemàtic francés Évariste Galois, un geni de les matemàtiques que va revolucionar el camp de la teoria d'equacions i grups, però que va morir al cap de 20 anys en un duel per amor. L'obra combina el rigor científic amb el drama humà, i mostra la relació entre les matemàtiques i la política, la passió i la raó, l'ordre i el caos.

   ‘Furor Matemàtic’ és l'última activitat de l'any de l'Aula d'Arts Escèniques de la UV, que ha realitzat un total de 32 espectacles al llarg de 2023, amb la participació d'estudiants i la col·laboració de diverses entitats i institucions culturals, com ara el Conservatori Professional de Dansa de València, el Festival Dansa València de l'IVC, el Cicle de memòria històrica del Teatre Escalante-Diputació de València, o 'Madame' per la Companyia CienfuegosDanza amb la coreografia Yoshua Cienfuegos, del Grup Lap.

  Entre els espectacles estrenats enguany, destaquen els protagonitzats per les formacions de la Universitat: 'De bèsties i bestioles' de Sara Acàmer i Pep Sanchis, per ASSAIG - Grup de Teatre de la Universitat de València; 'Una història de por' d'Escena Erasmus, Premi Arts Escèniques 2023 i 'Elles...Nosaltres' del Grup de Dansa de la UV amb la coreografia de Christine Cloux, premi a la millor ballarina Arts Escèniques 2023.

  A més l’Aula d’Ars Escèniques ha portat el teatre als campus, a la Sala Palmireno de la Facultat de Geogràfia i Història, a través del programa de ‘Cultura als campus de la Universitat de València’.

  Les entrades per a la representació de ‘Furor Matemàtic’ es poden reservar en la Tenda de la Universitat a la Nau i als campus, o en el seu web (http://www.latenda.es/entrades). Per a més informació, es pot consultar la web de Cultura de la UV (https://www.uv.es/cultura/)

   

  Pujar