29 de març de 2020 29/3/20

L'alcalde destaca el bon funcionament dels servicis municipals durant el gran aiguat del cap de setmana

L'alcalde destaca el bon funcionament dels servicis municipals durant el gran aiguat del cap de setmana - (foto 1)

  "Normalitat, dins de les condicions excepcionals, i, afortunadament, cap problema seriós". Este és el balanç després de l'últim episodi de pluges que ha viscut la ciutat de València, i que va tindre el seu punt àlgid en la jornada de divendres, amb un aiguat que va descarregar més de 100 litres per metre quadrat, especialment en la zona Nord urbana. L'alcalde, Joan Ribó, ha destacat el bon funcionament dels servicis municipals que, a banda dels lògics inconvenients, ha permés que no s'hagen registrat problemes de gravetat.

  Les pluges han continuat durant tot el cap de setmana i el matí de hui, encara que a un ritme assumible i propi d'esta època de l'any. Des del moment que es va decretar l'alerta, es va constituir formalment el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (CECOPAL) per Emergència 1 per inundacions, entitat responsable de preparar i coordinar totes les actuacions necessàries. Així mateix, es va activar el Pla Municipal davant Risc d'Inundacions després que la Generalitat decretara nivell taronja per l'amenaça de fortes precipitacions a la província.

  L'alcalde ha explicat com des de l'Ajuntament s'ha estat seguint tota la informació d'AEMET; i, veient els informes, es va optar mantindre oberts els col·legis. «Òbviament, per a establir determinades mesures i limitacions com tancar centres escolars entre altres, ens hem de basar en dades objectives», ha explicat Joan Ribó. «Si hi ha un nivell roig d'alerta, s'apliquen certes mesures segons els protocols, com ara la suspensió de les classes en els centres educatius de la ciutat; i si hi ha un altre tipus d'alarma, s'establixen altres mesures».

  L'alcalde de València ha assegurat que, en esta ocasió, les coses s'han planificat en la mesura necessària perquè tot funcionara d'una manera normal, i s'ha mostrat contrari a «alarmar la ciutadania de forma innecessària: prendre mesures per damunt del que pot passar no és raonable; tancar totes les dependències per a evitar qualsevol risc no és una bona solució, si no és necessari».

  Davant els periodistes que s'han interessat per la gestió de l'episodi de pluges, l'alcalde ha recordat que divendres passat «va haver-hi un moment que va ploure unes quantitats realment molt elevades a València», i ha subratllat que, «lamentablement, això ho estem veient cada vegada més, i cal prendre'n consciència». Però, més enllà de les lògiques molèsties, dels problemes en els accessos, túnels i passos subterranis, o en les universitats, afortunadament no hi ha hagut problemes més greus». De fet, per exemple, malgrat la gran quantitat d'aigua, s'han comptabilitzat 6 caigudes d'arbres en tota la ciutat. «El que s'ha produït a València –ha conclòs l'alcalde- ha sigut una sèrie d'inconvenients però no hagut cap problema de gravetat».

  Pujar