elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de València avança en la transformació digital i xifra en 5 milions d’euros l’estalvi generat

L’Ajuntament de València avança en la transformació digital i xifra en 5 milions d’euros l’estalvi generat
  • Una jornada de formació ha explicat com es farà l’intercanvi electrònic de documents entre administracions i organismes públics, que servirà per agilitzar els tràmits

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha inaugurat hui una jornada de formació per a les empleades i els empleats de l’Ajuntament de València destinada a donar a conéixer els pròxims canvis i les noves funcionalitats que s’introduiran en breu en PIAE, el sistema tecnològic que s’utilitza al consistori. Les modificacions seguiran la línia introduïda en esta i altres administracions públiques on s’han pres decisions per afavorir la transició cap a una administració més electrònica –amb menys documents presentats en paper- i plenament interconnectada per tal d’agilitzar la tramitació.  

En els darrers mesos el SerTIC ha estat preparant la plataforma d’administració electrònica PIAE per tal que es connecte amb el Sistema d’Interconnexió de Registres (SIR), la qual cosa permetrà enviar i rebre de forma telemàtica documents d’altres administracions que també estiguen connectades a SIR, així com enviar telemàticament els documents que la ciutadania presente als registres d’entrada de l’Ajuntament amb destinació a una altra administració o organisme públic. L’avanç, segons ha explicat Fuset, “permetrà a la ciutadania i a les administracions estalviar temps i diners en la tramitació d’expedients que requerixen de la participació de diversos agents”.

El regidor ha destacat que al consistori “ja portem més de cinc anys de bagatge d'administració electrònica, un treball madur del que podem estar orgullosos” i ha recordat que la transformació digital de  València ha rebut diferents premis  i reconeixements, entre ells, un informe de març de 2019 realitzat de manera independent per la consultora Ernst & Young sobre l'estat de l'administració electrònica en 90 administracions (set comunitats, 52 diputacions i 21 ajuntaments)  que va situar l'Ajuntament de València en primer lloc amb un índex de maduresa del 87 %, en clar avantatge respecte a la resta d'ajuntaments. L'informe analitzava criteris com l'impacte al ciutadà i l'empresa, usabilitat i accessibilitat als servicis, seu electrònica, identitat digital, signatura electrònica, document i expedient electrònic, representació i registre electrònic, etc.

“Si apliquem un càlcul de costos mitjançant el mètode simplificat de mesurament de càrregues administratives de la FEMP, podem dir que la ciutadania de València s'ha estalviat des del 2015 més de cinc milions d'euros”, ha destacat Fuset. S’estima que són quasi 280.000 instàncies i 206.000 expedients els generats en 2018 amb tots els seus documents electrònics, o més de 2.900.000 documents electrònics generats eixe mateix any. Anualment, a més, es fan més de 800.000 signatures electròniques.

“Tot i la maduresa, tenim encara  marge de millora i jornades de formació com esta per a la plantilla municipal ens ajuda a avançar en eixe camí de transformació digital on el nostre ajuntament ja destaca com a referent imprescindible”, ha explicat.

Pujar