elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de València aprova el projecte de rehabilitació del col·legi municipal San José de Calasanz

L'Ajuntament de València aprova el projecte de rehabilitació del col·legi municipal San José de Calasanz
  • Les obres, incloses en el Pla Edificant, tenen un pressupost d'execució per contracta de 5,04 milions d'euros

  • Seran demolits dos dels tres edificis que conformen en l'actualitat este centre d'ensenyament d'infantil i primària del barri del Grau

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de València aprova el projecte de rehabilitació del col·legi municipal San José de Calasanz - (foto 2)

 

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València té previst aprovar este dilluns el projecte bàsic i d'execució de la rehabilitació del col·legi municipal San José de Calasanz. L'execució per contracta de les obres serà per una quantia total de 5,04 milions d'euros. El centre, situat al carrer de Bello, va ser construït l'any 1944 i consta en l'actualitat de quatre unitats d'educació Infantil i sis de primària.

Segons detalla la memòria elaborada pels servicis municipals, està prevista en una primera fase l'adequació de l'edificació principal existent, on s'allotjarà tot el programa de primària, l'administració i menjador. La resta del col·legi es demolirà per a donar pas a dos noves edificacions, una en el sud de la parcel·la, on se situarà el gimnàs i l'altra, a l'est, on s'alçaran les aules d'educació infantil. Tots els espais docents estaran protegits de la radiació solar directa.

Una vegada acabades les obres, l'accés de l'alumnat infantil es realitzarà des de l'avinguda de França, cantonada amb el carrer de Bello, a través d'un pati delimitat i separat de la resta. Els alumnes i les alumnes de primària entraran per l'accés principal del carrer de Bello. De la mateixa manera, el centre disposarà de dos accessos de vehicles per al manteniment de les pistes esportives i per al subministrament de la cuina.

El pati de primària tindrà una pista poliesportiva, una zona de solera i altres zones enjardinades. Esta àrea tindrà un caràcter inclusiu i comptarà amb espais on es propicien tant els jocs de la pilota com d'un altre tipus, a través de la instal·lació de taules de joc, zones de bancs i porxos.

Este col·legi del barri del Grau, que està a punt de complir 80 anys, compta actualment amb tres immobles que presenten serioses deficiències. El més antic, de dos altures, allotja l'aulari de primària i patirà una important reforma. En el segon, també de dos altures i situat al sud de la parcel·la, es troba l'aulari infantil. El tercer edifici és on es troba ara el gimnàs. Estos dos últims seran demolits per complet.

En la sessió ordinària d’este dilluns, la Junta de Govern Local aprovarà tècnicament el projecte bàsic i d'execució de les obres de rehabilitació del col·legi municipal San José de Calasanz, la redacció del qual va ser adjudicada a la unió temporal de tres empreses el maig de 2022. Amb la realització de l'acta de replanteig i el vistiplau dels servicis tècnics municipals, el següent pas és l'execució per contracta de les obres per un pressupost de 5.040.591,88 euros.

La rehabilitació del centre del barri del Grau està inclosa en el Pla Edificant, un programa de cooperació entre la Generalitat i les administracions locals de la Comunitat Valenciana per a la construcció, ampliació, adequació, reforma i equipament de centres públics docents.

 

 

 

Pujar