elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de València adjudica els 18 primers habitatges de lloguer assequible

L'Ajuntament de València adjudica els 18 primers habitatges de lloguer assequible
  • L'alcaldessa, María José Catalá, afirma que la vivenda és “una de les qüestions bàsiques i nuclears d'este govern”

  • Destaca que s'està posant l'accelerador: “En l'últim mandat es van adjudicar 31 habitatges i nosaltres en 5 mesos hem adjudicat 18 i està previst altres 20 més al febrer”

  • Dels habitatges, 12 se situen en el districte de Jesús, 2 en Poblats Marítims i 4 a Ciutat Vella i el lloguer ronda entre els 110 i els 338 euros al mes

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de València adjudica els 18 primers habitatges de lloguer assequible - (foto 2)
L'Ajuntament de València adjudica els 18 primers habitatges de lloguer assequible - (foto 3)
L'Ajuntament de València adjudica els 18 primers habitatges de lloguer assequible - (foto 4)

 

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha afirmat este dilluns, durant la signatura dels primers contractes d'habitatge de lloguer assequible a la qual ha assistit en l'edifici de Tabacalera, que la vivenda és “una de les qüestions bàsiques i nuclears d'este govern perquè la persona necessita eixa dignitat, eixe espai privat on poder desenvolupar el seu projecte de vida”.  

Es tracta dels 18 primeres d'habitatges de lloguer assequible que han sigut adjudicats a persones inscrites en el registre de Demandants d'Habitatge, es troben en el districte de Jesús (12), 2 en Poblats Marítims i 4 a Ciutat Vella, i el lloguer ronda entre els 110 i els 338 euros al mes.

Catalá ha assenyalat que “som conscients de les dificultats que tenen els veïns de València, per a adquirir o llogar un habitatge a la nostra ciutat i, per això, hem posat l'accelerador. En l'últim mandat es van adjudicar 31 habitatges i nosaltres en 5 mesos hem adjudicat 18 i està previst altres 20 més al febrer. A més, hem adquirit un edifici en *Safranar amb més de 130 habitatges. Per a una ciutat tan gran pot semblar que són números xicotets, però és un bon començament perquè en els últims huit anys només s'han posat en marxa 30 habitatges de lloguer assequible. Això vol dir que amb voluntat es pot”.

“Esperem que hui vos hàgem fet un poc més feliços”, ha transmés l'alcaldessa als adquirents inscrits en el registre de Demandants d'Habitatge, qui a més ha afegit que “destinarem tots els nostres esforços per a fer una miqueta més fàcil crear llars, famílies i fer realitat projectes personals i professionals. Volem que València siga la vostra casa”, en referència al títol del programa d'habitatge de lloguer assequible #MaCasa.

En concret, s'han adjudicat 3 vivendes a inscrits en el Registre de sol·licitants d'habitatge (REDHA)  dins del grup demanda general; 3 al grup de menors de 35 i majors de 65 anys; 3 al d'unitats en situació de desnonament imminent o pèrdua de l'habitatge en els últims 12 mesos; 3 a demandants del grup famílies monoparentals i nombroses; 3 al de víctimes de violència de gènere, domèstica i/o terrorisme; i 3 més al d’unitats de convivència amb membres en situació de dependència o diversitat funcional.

El procediment s'inicia amb l'elaboració, pel Servici de Vivenda, d'una relació d'habitatges disponibles per a adjudicar i la determinació d'estes. El juliol de 2023, des de la Regidoria de Vivenda es van començar els tràmits necessaris per a l'adjudicació dels habitatges de manera correlativa entre els set grups de demanda existents en el REDHA.

El llistat de persones inscrites a data de juliol de 2023 ascendia a 1.489 i els grups del registre, que són combinables entre si i no excloents, a excepció de l'últim, es concreten en: Demanda general; Menors de 35 anys i majors de 65 anys; Famílies monoparentals i famílies nombroses; Víctimes de violència de gènere, domèstica i/o terrorisme; Unitats de convivència amb algun membre que tinga situació de dependència declarada per la conselleria competent o algun membre amb diversitat funcional que acredite un grau de discapacitat igual o superior al 33 %; Unitats de convivència en situació de desnonament imminent pèrdua de l'habitatge en els últims 12 mesos; i Derivades dels diferents programes de l'Àrea municipal de Benestar i drets Socials.

A este últim grup li corresponen dos habitatges, les de Ciutat Vella, que seran adjudicades pel Servei de Benestar Social i Integració.

Respecte a l'adjudicació dels habitatges en règim de lloguer assequible, Catalá ha explicat que s'han adjudicat 3, situades en el barri del Pilar i en la Raiosa al primer grup que està integrat per 287 persones; altres 3, totes elles situades en l'edifici de la Raiosa al segon grup, que compta amb 510 persones inscrites; i 6 més en el mateix edifici, de les quals 3 són per a demandants del tercer grup, integrat per 358 persones, i 3 pel sisé grup, compost per 218 sol·licitants.

També, s'han atorgat altres 3 vivendes situades en el Pilar, en la Raiosa i el Cabanyal al quart grup, integrat per 122 persones, i 3 més en la Raiosa, la Xerea i el Cabanyal al quint grup, compost per 318 persones.

 

 

 

Pujar