22 de gener de 2021 22/1/21

L'Ajuntament revisarà l'augment de les retribucions dels plans d'ocupació EMCUJUS i EMPUJUS

L'Ajuntament revisarà l'augment de les retribucions dels plans d'ocupació EMCUJUS i EMPUJUS - (foto 1)
  • Pilar Bernabé agraix el suport de la majoria de sindicats per a tirar endavant esta mesura

La regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Pilar Bernabé, ha anunciat que l'Ajuntament de València revisarà l'augment de les retribucions que reben les persones que accedeixen als plans d'ocupació municipals. En el cas dels EMCUJUS i EMPUJUS, Bernabé ha recordat que el Govern del Rialto ha apostat per donar una oportunitat laboral als i les jóvens de la ciutat i cada any s'ha incrementat el pressupost destinat a este programa per a augmentar el nombre de beneficiaris.

Pilar Bernabé ha recordat que gràcies a este programa d'ocupació s'ha reduït la desocupació juvenil a la ciutat, e permetre el seu accés a llocs de treball que s'emmarca en els objectius de desenvolupament sostenible per un treball decent.

“Després de recollir les preocupacions que alguns i algunes jóvens havien traslladat respecte a les retribucions del programa d'este any i tenint en compte que la voluntat política d'este Ajuntament sempre ha sigut dignificar l'ocupació juvenil en tots els àmbits, hem decidit revisar les retribucions”, ha explicat.

Una decisió que segons ha assenyalat Bernabé “ha estat traslladada a tots els sindicats que havien manifestat la seua preocupació per la situació generada en una reunió mantinguda este matí” i que ha rebut “el suport de la majoria dels sindicats”.

En este sentit, la regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació ha agraït el suport d'UGT-PV, STAS-Intersindical, CSIF, USO i SPPLLB a esta mesura, així com “la seua voluntat d'aconseguir acords a través del diàleg”. “Tal com algunes organitzacions han expressat a través d'un comunicat, este tipus de programes són molt positius, enriquidors i importants per a tota la població juvenil i que la principal labor sindical a desenvolupar és la de solucionar els problemes i no generar cap mena de dubtes”, ha conclòs.

Pujar