20 de gener de 2021 20/1/21

L’Ajuntament i representants del Consell Escolar valoren el manteniment i la neteja als centres educatius

L’Ajuntament i representants del Consell Escolar valoren el manteniment i la neteja als centres educatius - (foto 1)
  • Luisa Notario ha destacat la millora dels resultats de l’enquesta de valoració i satisfacció del servici de neteja als col·legis que oferix l’Ajuntament

La regidora de Recursos de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, i representants del Consell Escolar s’han reunit este matí per abordar diverses qüestions d’interés en el marc del diàleg permanent que el govern municipal manté amb les comunitats educatives de la ciutat. Durant la trobada s’han posat sobre la taula els resultats de l’enquesta de valoració i satisfacció realitzada a finals de 2019 i que forma part de les ferramentes del Comité d’Avaluació de la Qualitat, impulsat pel consistori i del que formen part les empreses encarregades del manteniment i la neteja dels col·legis així com representants sindicals.

“Fem un control constant amb inspeccions que avaluen diversos aspectes relacionats amb el manteniment i la neteja dels centres educatius públics de la nostra ciutat, amb criteris objectius i amb uns resultats que traslladem a les comunitats educatives i a les pròpies empreses perquè la retroalimentació siga permanent i per abordar totes les millores que siguen possibles”, ha explicat Notario, qui ha fet un balanç positiu dels resultats de la darrera enquesta realitzada.

De la mostra es desprén que el nivell de satisfacció s’apropa al notable, amb un increment de vora un punt des de gener de 2019 i amb el treball realitzat per l’empresa que actualment gestiona el servici dependent de l’Ajuntament. Així, este increment de la satisfacció ve impulsat per l’augment de la valoració del treball a l’hora de resoldre problemes (un punt i mig més que 10 mesos abans) o la fiabilitat (amb un punt més de valoració que en l’enquesta anterior).

També ha millorat considerablement la valoració de la qualitat de la neteja des de gener fins a octubre de 2019, amb un creixement d’un 26,37 %, sobretot gràcies a un increment excel·lent de les valoracions obtingudes en apartats com el de la neteja en aules, zones comunes, lavabos i vestidors.

“Gràcies al control continuat que tenim sobre el servici que han de fer estes empreses contractades per l’Ajuntament i amb estos resultats sobre la taula, ara hem pogut demanar a les empreses que reforcen aquelles qüestions que han obtingut una valoració per baix de la mitjana del servici en global”, ha anunciat Notario, qui ha posat en valor el sistema d’avaluació de la qualitat pactat amb empreses i sindicats i que permeten inspeccions periòdiques. “Els resultats han millorat molt respecte a l’anterior empresa responsable i això demostra que el camí que estem seguint és el correcte”, ha afegit. “Cada vegada que detectem per algun dels canals establits que hi ha una disminució del nivell de qualitat o de mitjans utilitzats requerim immediatament la seua subsanació”, ha explicat.

Pujar