30 de novembre de 2020 30/11/20

L’Ajuntament ha realitzat 35.392 reparacions en dependències municipals i col·legis públics

  El regidor de Govern Interior de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha mantingut hui una reunió amb el director de l'àrea de manteniment i neteja de FOVASA, l'empresa que, a través d'un contracte externalitzat, s'encarrega de la conservació de les dependències municipals i dels col·legis públics de la ciutat. Una tasca que desenvolupen 34 treballadors i treballadores assignats per a dur endavant este treball al llarg de l'any.

  A la reunió de hui amb l'empresa de manteniment s'han analitzat les dades dels últims anys i especialment de 2017. "Les dades que tenim de l'any 2017 marquen una tendència positiva pel que fa al nombre de reparacions. El percentatge total d'incidències que s'han resolt és del 92,55% a dia de hui 26 de desembre. Això suposa haver solucionat un total de 35.392 incidències, entre el manteniment correctiu, aquell que se sol·licita per part del centre i que ha de ser reparat immediatament, i el preventiu, aquell que es va fent al llarg de l'any com a mesura preventiva per a no haver de reparar deficiències posteriors i que no requereix d'una immediatesa en la reparació", ha dit Campillo.

  "Si comparem estes dades amb les de 2015, suposa un increment del 10,8% (31.942 parts solucionats) i comparant amb 2016 l'increment és del 2,82% (34.420 parts solucionats), però hem de tindre en compte que estes xifres encara seran majors perquè queden alguns dies per acabar el 2017", ha explicat el regidor Campillo.

  D'altra banda, des del 2015 hi ha hagut també un increment de 3.048 incidències obertes més, el que suposa un 8.64%, "per tant, des de l'Ajuntament hem d'actuar molt més perquè cada volta l'exigència de reparacions és major", ha explicat Campillo, que ha dit que "del total de 35.392 reparacions fetes en 2017, cal destacar que el 28,1% corresponen a reparacions exclusivament de col·legis". Només en col·legis l'augment de reparacions fetes ha suposat des de 2015 un augment del 15,94%.

  El regidor ha exigit als representants de l'empresa celeritat i diligència a l'hora de resoldre els parts pendents i ha volgut deixar clar que, tot i que reconeix la tendència positiva en la reparació, no acceptarà demores inexplicables en la reparació. "Per a nosaltres el manteniment dels edificis municipals és fonamental, especialment els dels nostres col·legis públics. L'Ajuntament de València està vigilant perquè es complisquen les condicions del contracte i no ens tremolarà la mà si hem d'aplicar penalitats a l'empresa si observem que no s'està complint el contracte en tots els seus termes", ha declarat Campillo.

  PARAL·LELAMENT 98 OPERARIS TREBALLEN EN EL PLA ANUAL DE REFORÇ EXTRAORDINARI

  De manera paral·lela, la regidoria de Govern Interior de l'Ajuntament de València, duu endavant un pla especial d'obres de manteniment i millora dels col·legis públics de la ciutat de València des del passat mes d'agost, que té una durada de tot un any i que s'ha confeccionat amb 98 persones que s'encarreguen de dur endavant el pla de manteniment i millora dels col·legis públics, contractats a través de la Regidoria d'Ocupació.

  "D'esta manera des del Govern de Joan Ribó apostem per l'educació pública i pal·liem l'absència d'inversions que havia caracteritzat la gestió de l'anterior govern del Partit Popular. Amb este complet pla d'actuació especial i amb la monitorització al dia de la contracta, millorem i condicionem els centres educatius públics de la nostra ciutat", ha dit Campillo.

  Algunes intervencions fetes dins del marc d'este pla especial poden ser les fetes en el CEIP Prácticas amb la reparació de tres pistes esportives, la reparació d'escocells, del paviment en el pati i la pintura de passadissos i banys. En el CEIP Magisteri Espanyol amb la pintura d'onze aules, la poda lleugera de l'arbrat i la pintura del tancament del pati d'infantil. O en el col·legi Jesús en el qual s'ha reparat la porta metàl·lica, trams del tancament perimetral, reixa i font infantil, s'han pintat les línies de les pistes esportives, així com el mur interior del pati, per només citar algunes d'estes actuacions que se seguiran desenvolupant fins a l'estiu de l'any que ve.

  Per temàtiques, en estos quatre mesos, s'han realitzat 33 intervencions de treballs d'obra, 28 de fusteria, 70 de pintura, 114 de jardineria i 97 de neteja de patis i embornals.

  Pujar