21 de setembre de 2020 21/9/20

L'Ajuntament modificarà les normes urbanístiques del PGOU per a declarar Ciutat Fallera nucli artesà

  El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha anunciat hui que el Servici de Planejament iniciarà els treballs de modificació de les normes urbanístiques del PGOU perquè el barri de Ciutat Fallera tinga reconeguda la seua singularitat i siga declarat nucli artesanal. L'objectiu és limitar els usos que no tinguen res a veure amb l'activitat de l'artista faller.

  Esta regulació, que durant anys va ser objecte de debat amb propostes dels grups de l'oposició, va ser finalment arreplegada en les normes urbanístiques de la revisió simplificada del PGOU exposada al públic al desembre de 2014.

  No obstant això, este planejament, que plantejava l'ocupació de 700 hectàrees d'horta, ha sigut paralitzat i en el seu lloc s'elaborarà un text alternatiu que protegirà els valors naturals i patrimonials i respectarà el valor ambiental de l'horta de València.

  Tal com ha avançat Sarrià, amb l'objectiu que esta nova normativa entre en vigor com més prompte millor, “es realitzarà una modificació puntual a les normes urbanístiques per a regular este enclavament qualificat com a industrial en el PGOU. Amb este canvi passarà a ser zona d'ordenació d'indústria artesanal, es limitaran els usos aliens a esta activitat, i així es mantindrà per a futures generacions un espai singular i creatiu vinculat a l'activitat de l'artista faller”.

  Així ho ha explicat hui el regidor Sarrià al grup municipal Ciutadans que havia presentat una moció en estos termes i que ha decaigut, “ja que s'està treballant en este canvi de normativa i, a més, en són coneixedors des del moment en què es va crear en Junta de Govern Local una comissió amb tècnics per a portar-la endavant”.

  Pujar