7 de juny de 2020 7/6/20

L´Ajuntament dóna suport al Dragon Boat Marina Valencia BCS-ACS, equip de rem compost per dones supervivents al càncer de mama

L´Ajuntament dóna suport al Dragon Boat Marina Valencia BCS-ACS, equip de rem compost per dones supervivents al càncer de mama - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L´Ajuntament dóna suport al Dragon Boat Marina Valencia BCS-ACS, equip de rem compost per dones supervivents al càncer de mama - (foto 2)
  L´Ajuntament dóna suport al Dragon Boat Marina Valencia BCS-ACS, equip de rem compost per dones supervivents al càncer de mama - (foto 3)

  La Fundació Esportiva Municipal de València ha acollit este matí la presentació de l'equip oficial del Dragon Boat Marina València BCS-ACS, equip de rem integrat per dones supervivents de càncer de mama BCS (Breast Cancer Survivor) i per dones supervivents de qualsevol tipus càncer ACS (All Any Cancer Survivors).

  En la presentació d'este equip, que en paraules de la regidora d'Esports, Pilar Bernabé, «transmet els valors de l'esport» s'ha plasmat «el suport que l'Ajuntament de València presta a estes iniciatives».

  En l'acte en el qual també ha participat la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, Pilar Bernabé ha ressaltat «el cridaner palmarés que este grup de remeres ha aconseguit en poc més d'any i mig, ja s'han convertit en un referent pel seu afany de superació després de véncer un càncer, una competició que ja han guanyat».

  Este equip de rem, en la modalitat de Dragon Boat, es va fundar el setembre de 2018 i va sorgir com una iniciativa terapèutica que un primer moment estava dirigit a totes aquelles dones que han sobreviscut al càncer de mama. El nombre de remeres que componen l'equip ha anat creixent gradualment gràcies a la divulgació de la seua existència entre les consultes d'oncologia, els congressos de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, diverses conferències i gràcies al boca a boca en els llocs de treball dels seus integrants.

  Sota el lema "sempre endavant... forts, valents, imparables" hui ja compta amb més de 40 "dragones" entre les quals es troben aquelles dones que han superat el càncer de mama i les que han sobreviscut a qualsevol altra mena de càncer. El Dragon Boat Marina València BCS és l'agrupació de dones més nombrosa d'Espanya que hagen sobreviscut al càncer de mama i té com a fita ser el primer equip de dones supervivents a altres càncers, ACS, que es cree en esta modalitat de rem.

  Pujar