29 de setembre de 2020 29/9/20
La Junta de Govern també aprova subvencions per a donar suport a la Federació d’Asociacions de Veïns i Veïnes

l’Ajuntament destina més de mig milio d’euros perquè la ciutat estiga més neta

l’Ajuntament destina més de mig milio d’euros perquè la ciutat estiga més neta - (foto 1)

  La Junta de Govern Local ha aprovat hui una modificació de crèdits de 240.000 euros per a servicis de recollida de residus urbans, dels quals 115.000 euros són per a desenvolupar el pla de recollida selectiva de matèria orgànica, una experiència pilot que es durà a terme als barris de Sant Marcel·lí i Benimaclet a escala domiciliària i a la zona 3 de la ciutat a escala de grans productors.

  A més, “per a impulsar la neteja i recollida de residus urbans”, l’equip de govern ha acordat destinar 323.000 euros per a servicis de neteja per a doblar la neteja amb aigua dels carrers i incrementar (un 30 %) la passada de les màquines d’agranar i el nombre de equips de neteja.

  La portaveu del govern, Sandra Gómez, s’ha fet ressò hui d’estos i altres assumptes tractats hui en la Junta de Govern, en la qual també s’ha aprovat sancionar l’empresa adjudicatària de la grua (Pavasal) “per incompliment del contracte signat amb l’Ajuntament segons el qual esta concessionària hauria d’haver destinat més vehicles a la prestació del servici”. Concretament, tal com ha explicat la regidora, s’han comptabilitzat 13 infraccions en què, per una mitjana de 800 euros, la sanció es materialitza en 10.400 euros que l’esmentada empresa haurà d’abonar o l’Ajuntament li ho descomptarà del pagament del seu treball”.

  Sandra Gómez ha afegit que l’equip de govern “també estudia la proposta de dissolució d’este contracte i aposta per un nou model de grua, perquè la seua gestió deixe de ser un negoci”. “Volem2, ha conclòs, “una grua sostenible que obeïsca al benestar general i de mobilitat de la ciutat, i el més lògic es pagar pel servici prestat”.

  La Junta de Govern ha decidit auditar, analitzar l’estat fiscal, jurídic i comptable del Palau de Congressos durant el periode comprés entre l’any 2012 i 2015. “I amb esta intervenció”, ha aclarit Sandra Gómez, “l’Ajuntament iniciarà una revisió de l’activitat i organismes municipals”.

  En matèria de seguretat ciutadana, l’equip de govern ha aprovat invertir 427.000 euros per a adquirir un furgó de salvament de bombers, ja que fins al moment només es disposava d’un d’estos vehicles, “i així millorar les dotacions d’este cos”.

  D’altra banda, el també portaveu del govern Jordi Peris ha informat d’altres acords, entre els quals ha destacat les subvencions concedides a la Federació d’Asociacions de Veïns (11.000 euros per a sufragar les despeses de la Setmana Ciutadana i 5.000 euros per a dotar l’organització esmentada de material per a lluitar contra la bretxa digital). “Estes dos subvencions”, ha explicat el regidor, “completen un altra ajuda de 90.000 euros concedida per la Delegació de Participació Ciutadana per a afavorir el funcionament i les activitats d’esta federació i les associacions que la conformen i per a impulsar, en definitiva, el teixit asociatiu”.

  LAS NAVES DE RIBES ALBERGARAN DIFERENTS EQUIPAMENTS PÚBLICS

  La Junta de Govern també ha acordat l’adscripció de Las Naves de Demetri Ribes a les diferents delegacions que desenvoluparan projectes i activitats allí. Segons ha detallat, arran d’un llarg treball desenvolupat per la Delegació de Patrimoni, amb la col·laboració i participació del veïnat de Russafa i Malilla, la primera nau, de 2.600 m2, atendrà les necesitas esportives d’estes zones. La segona nau, de 444 m2, albergaran la Universitat Popular de Russafa i ampliaran els servicis de Malilla. La tercera nau, de 455 m2, serà gestionada per la Delegació de Patrimoni Cultural, i la quarta nau, de 1.028 m2, es destinarà a un centre municipal de Servicis Socials i un centre de dia per a la inserció sociolaboral dels joves.

  Per acabar, el portaveu de govern també ha destacat l’aprovació de la campanya divulgativa “El dret a saber” per a donar a conéixer el portal de transparència de l’Ajuntament, que es desenvoluparà a través del mobiliari urbà i els mitjans de comunicació, i del memoràndum d’enteniment entre l’Ajuntament i la FAO.

  Amb este document es vol potenciar la producció agroalimentària i el comerç de proximitat en relació amb l’horta. “Volem canviar polítiques agràries per a defensar este recurs i parar la seua destrucció i degradació, avançar en noves vies de producció i distribució d’aliments i potenciar el paper de l’Ajuntament en compliment de l’Agenda 2030 per a al desenvolupament sostenible”, ha afirmat Peris.

  Pujar