elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament concedix el Premi Senyera d'Arts Visuals de 2017 a l'artista Inma Femenía

L'Ajuntament concedix el Premi Senyera d'Arts Visuals de 2017 a l'artista Inma Femenía - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament concedix el Premi Senyera d'Arts Visuals de 2017 a l'artista Inma Femenía - (foto 2)

  La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha oficialitzat la concessió del Premi Senyera d'Arts Visuals d'enguany a l'artista Inma Femenía, per l'obra 'In Tensión no.9'. La convocatòria d'enguany s'ha caracteritzat per tot un seguit de novetats amb què la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals ha volgut atendre les reivindicacions dels diferents col·lectius artístics.

  El premi Senyera està dotat amb 12.000 euros i enguany les bases de la convocatòria s'han elaborat exnovo. D'una banda ha canviat la denominació del guardó, que deixa de ser un premi de pintura i escultura per a ser-ho de les arts visuals amb l'objectiu d'integrar totes aquelles manifestacions artístiques més contemporànies que quedaven relegades per la concepció clàssica d'un guardó que es concedix des de 1957.

  A més, enguany la convocatòria ha deixat d'excloure a artistes de 35 anys d'edat o més, un segment del col·lectiu que fins ara no podia accedir al premi. També s'ha canviat tot el procés de presentació de les obres, sent ara l'Ajuntament el que afronta la despesa de transport de les obres finalistes després d'una fase de selecció de projectes.

  Gràcies a estes novetats la xifra d'obres presentades s'ha multiplicat fins a un total de 54, sent la d'Inma Femenía la triada per atorgar-li el premi d'enguany. El jurat l'han integrat la directora de Bombas Gens Centre d'Art, Nuria Enguita; el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont; el catedràtic d'Història de l'Art Rafael Gil, a proposta de la Facultat d'Història de l'Art; el catedràtic de Belles Arts José Galindo Gálvez, a proposta de la Facultat de Belles Arts, i la directora de la Galeria 9, Amparo Puig, a proposta de l'Associació de Galeristes de València (laVac).

  "Una vegada més dignifiquem un guardó important en l'àmbit cultural valencià per actualitzar-lo i adaptar-lo a les reivindicacions que els sectors vinculats han fet durant molt de temps. El resultat, vist el gran increment d'obres presentades, és molt positiu", ha destacat la regidora de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello.

  L'artista autora de l'obra guardonada, Inma Femenía (Pego, 1985), és llicenciada per la Universitat Politècnica de València, on també ha fet un màster de Producció Artística. En l'actualitat l'exposició 'El naixement de l'Abstracció', a l'IVAM, acull una de les seues obres fins el pròxim mes d'abril.

  La sèrie 'In tensión', a què pertany l'obra guanyadora, segons l'artista permet que el metall dialogue amb un altre material, com la corda de cautxú natural, i es genera una tensió entre els dos elements.

  Pujar