elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament aprova la carta de servicis del Cicle Integral de l’Aigua

  • Esta carta de servicis se suma a les ja elaborades per a modernitzar i potenciar la qualitat dels servicis municipals oferits a la ciutadania

El Cicle Integral de l’Aigua disposa ja d’una nova carta de servicis, que regula l’oferta i la qualitat de l’atenció a usuaris i usuàries. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà demà divendres este document que te com a objectiu donar a la ciutadania informació clara i completa sobre aquells servicis i prestacions que oferix este servici municipal, i garantir els seus drets amb la informació necessària per a poder beneficiar-se dels recursos públics de la seua ciutat.

El nou document arreplega els compromisos que adquirix el Cicle entre els quals destaquen mantindre un control en continu de la qualitat de l’aigua servida, per damunt dels paràmetres del reglament; realitzar actuacions de sensibilització i bones pràctiques per a aconseguir un consum total domèstic d’aigua inferior a 150 l./h./dia i oferir atenció telefònica en urgències durant 365 dies/24 hores, entre altres.

La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha destacat el treball fet per “fomentar la qualitat en els servicis públics que des de l’Ajuntament de València donem a la ciutadania dins d’un procés de transformació i modernització de la gestió pública que impulsàrem durant el mandat passat”. Les cartes de servicis són, en esta línia, “una ferramenta clau per explicitar la responsabilitat i el compromís de millora del servici públic que tenim davant la ciutadania, proporcionant-li una influència més directa sobre els servicis municipals amb la recopilació en un document sobre els compromisos adquirits i les mesures per garantir el seu acompliment, drets i deures de les persones usuàries o mecanismes i modalitats de participació, entre altres”. La regidora ha posat en valor també que “una administració pública eficient passa per oferir mecanismes transparents que l’acosten a la ciutadania i puguen revisar-se i adaptar-se a les noves necessitats i expectatives del veïnat”.

Per la seua banda, la regidora del Cicle Integral de l'Aigua i de Participació, Elisa Valía, ha destacat que el document que s'aprova en la Junta de Govern Municipal permetrà prestar un millor servici als ciutadans i ciutadanes, ja que a partir d'ara disposaran d'informació clara i completa de tots els servicis que presta l'organisme municipal i, a més, coneixeran al detall els seus drets. “Es tracta d'una eina fonamental per a avançar cap a un model més participatiu en el qual els ciutadans podran interactuar amb l'administració i conèixer plenament els seus drets i exposar les seues necessitats”.

“D'esta manera –ha afegit Valía- podrem continuar millorant el servici i ajustar-lo a la constant evolució de la demanda. Este govern demostra així una vegada més el seu compromís amb la transparència i la participació en tots els àmbits municipals, mitjançant la cerca de fórmules que ajuden a involucrar la ciutadania en el disseny i la construcció d'una ciutat cada vegada millor”, ha explicat la regidora.

Esta carta de servicis se suma a les ja elaborades per a modernitzar i potenciar la qualitat dels servicis municipals oferits a la ciutadania. Són documents que constituïxen instruments per informar dels servicis que les entitats tenen encomanats, sobre els drets que els assistixen en relació amb aquells, i sobre els compromisos de qualitat en la seua prestació. Suposen així un mecanisme idoni per a fomentar la millora contínua de la qualitat i per a fer explícita la responsabilitat dels gestors públics davant de la ciutadania. Són documents revisables que, per mitjà de l'actualització periòdica dels compromisos, han de reflectir permanentment les millores del servici i adaptar-se a les noves expectatives de la ciutadania.

Ja s’han aprovat també les cartes dels servicis de Drogodependències, Sanitat i Consum, Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic, Contaminació Acústica, Biblioteques, Cementeris, Qualitat i Anàlisi Mediambiental, Centres Municipals de Servicis Socials, Platges, Bombers, Benestar Animal València Inserta, la Carta de servicis de la Biblioteca Històrica Municipal i de l'Hemeroteca, la del Servici de Formació i Ocupació i les de l’Espai Sociolaboral de Joves Marítim i l’Oficina d’Estadística.

Pujar