elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament adjudica les obres d’enjardinament del carrer de Setaigües

L’Ajuntament adjudica les obres d’enjardinament del carrer de Setaigües
  • Les obres tindran una durada de quatre mesos i afecten una parcel·la de 2.680 metres

MÉS FOTOS
L’Ajuntament adjudica les obres d’enjardinament del carrer de Setaigües - (foto 2)
L’Ajuntament adjudica les obres d’enjardinament del carrer de Setaigües - (foto 3)
L’Ajuntament adjudica les obres d’enjardinament del carrer de Setaigües - (foto 4)

La Junta de Govern Local ha aprovat l’adjudicació de les obres d’enjardinament del carrer de Setaigües, al barri de la Creu del Grau, que comportarà una inversió de 336.971’69 euros. Es tracta d’una parcel·la de més de 2.680 metres quadrats delimitada pels carrers de les Illes Canàries, Rodrigo de Pertegás i Setaigües i la proposta recupera part de l’antiga trama urbana industrial de la zona. El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, qui ha comparegut en acabar la Junta de Govern acompanyat del regidor Borja Sanjuán, ha explicat que “tindrem un jardí que, com ho fem en els últims anys, integra totes les edats, una part infantil, una part per a les persones majors, una part de descans per a persones adultes que vulguen descansar i una part de cal·listènia per tal que la gent jove puga fer exercici físic en la zona verda”.

Campillo ha afirmat que “es tracta d’una adjudicació important per al districte de Camins al Grau ja que permetrà augmentar les dotacions verdes del districte i acabarà amb un solar”. El regidor ha afegit que “a mi, especialment em genera molta satisfacció poder adjudicar per fi esta obra perquè va ser una proposta lluitada pels veïns i veïnes per mitjà dels pressupostos participatius, on varen aconseguir que eixira votada la proposta de redacció del projecte. Una volta nosaltres férem el projecte, hem pogut licitar l’obra i, hui per fi, podem adjudicar l’execució d’este jardí tan important per al barri”.

El contracte ha estat adjudicat a l’empresa Aema Hispánica SL i les obres s’allargaran per quatre mesos a partir de la data de l’acta de comprovació de replanteig.

El nou jardí recupera part de la trama urbana industrial de l’enclavament, incloses part de les antigues soleres que cobreixen l’espai. També s’hi reflectirà un tram de la séquia de Mestalla i un antic carrer que separava edificacions industrials i que s’ha adoptat com a eix principal de l’ordenació nord-sud del conjunt.

Igualment, s’ha habilitat un espai per a les persones de més edat amb la instal·lació d’aparells biosaludables. També hi haurà una àrea de jocs infantils i una tercera zona destinada als aparells de musculació i cal·listènia.

Falles 2023

L’equip de govern ha aprovat felicitar i agrair els servicis prestats al personal integrant dels diferents servicis municipals i dels organismes i entitats que han col·laborat en l’organització de les Falles 2023. Per al govern municipal, “la col·laboració intensa del personal de l’Ajuntament ha estat necessària per a la celebració dels distints actes”. Segons la Junta de Govern, el personal municipal “presta un servici de forma entusiasta any rere any” i permet “que les nostres festes aconseguisquen la brillantor que les caracteritza”.

En concret, la Junta de Govern ha tingut paraules per a la Policia Local, Mobilitat Sostenible, Cicle Integral de l’Aigua, Bombers, Prevenció i Intervenció en Emergències i Protecció Civil, Creu Roja, Obres en Via Pública i Manteniment d’Infraestructures, Cultura Festiva, Arquitectura i Servicis Centrals Tècnics, Jardineria, Sanitat, Patrimoni Històric, Protocol, Alcaldia, Gabinet de Premsa, Gestió de Residus Sòlids Urbans, Neteja, Empresa Municipal de Transports (EMT), Turisme València i Junta Central Fallera.

 

Pujar