elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El jutjat que investiga l'incendi de Campanar advertix: "No existixen encara conclusions oficials sobre l'origen del foc"

El jutjat que investiga l'incendi de Campanar advertix: "No existixen encara conclusions oficials sobre l'origen del foc"
  • El Jutjat d'Instrucció 9 de València ha autoritzat els perits d'11 empreses a accedir a l'edifici incendiat en el barri de Campanar per a elaborar els seus informes

El titular del Jutjat d'Instrucció 9 de València ha autoritzat els perits d'11 empreses, de les quals deu són companyies d'assegurances, a accedir a l'edifici de dos blocs de cases incendiat el passat 22 de febrer el barri de Campanar a fi que puguen elaborar els seus informes, que va causar la mort de deu persones i altres 15 van resultar ferides.

Cal assenyalar que les primeres investigacions de la Policia Científica apunten al fet que l'origen de l'incendi va ser un electrodomèstic de la cuina de l'apartament número 86.

No obstant això, l'instructor ha remés a la Brigada Provincial de la Policia Científica del Cos Nacional de Policia un llistat detallat d'eixes mercantils, que han presentat en el jutjat una pòlissa d'assegurament d'algun element de l'immoble o han acreditat d'alguna altra forma un interés legítim en la causa.

Els funcionaris de la Policia Científica serà la que haja d'acompanyar i supervisar l'accés coordinat i organitzat dels perits a l'edifici sinistrat d'ací a uns dies.

El magistrat seguix mentrestant a l'espera de l'informe que estan realitzant agents especialitzats de la Policia Científica i que ha de determinar l'origen concret del foc, entre altres qüestions.

D'esta manera, malgrat les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació en els últims dies relatives a les causes de l'incendi, no existixen encara conclusions oficials sobre aquest tema.

El jutge instructor va acordar el sobreseïment provisional de les diligències prèvies divendres passat, després de rebre un ofici policial en el qual es descarta la “etiologia criminal o delictiva” del sinistre, en el qual van morir deu persones.

Pujar