elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Junta Municipal de Russafa rescata sabors d'antany

La Junta Municipal de Russafa rescata sabors d'antany
  • El concurs “Receptes de cuina i molt més” pretén preservar la riquesa de l'herència culinària i promoure la participació de la població de més edat en activitats socials

  • El termini d'admissió de receptes estarà obert fins al dimecres 20 de desembre

 

La Junta Municipal de Russafa ha organitzat el concurs “Receptes de cuina i molt més” amb la finalitat de recuperar sabors del passat que es poden haver perdut en el temps, fer valdre la cultura gastronòmica de la ciutat i donar veu a les persones que mantenen la tradició culinària dels seus avantpassats. Esta iniciativa, que convida als qui han viscut en el citat districte entre els anys 1930 i 1979 al fet que compartisquen les seues receptes familiars perquè estes es puguen transmetre a generacions posteriors, pretén preservar la riquesa de l'herència culinària i promoure la participació de la població de més edat en activitats socials.

Este certamen, que també perseguix facilitar i fomentar la interacció social entre els veïns de Russafa i activar la cultura gastronòmica saludable ha involucrat a les diferents entitats de la zona. De fet, l'Associació de Venedors del Mercat de Russafa obsequiarà persones seleccionades, amb un val de 25 euros per a consumir en productes del Mercat de Russafa.

Pel que respecta a les receptes, que podran ser incorporades a l'Arxiu Històric de la Ciutat, poden ser presentades per qualsevol persona nascuda entre els anys 1930 i 1979 (tots dos inclusivament), que haja nascut o viscut en Russafa durant estos anys, o que, amb domicili a València, pot aportar una recepta de cuina que haja rebut d'una persona que haja viscut en eixe districte en el citat període.

Segons les bases del concurs, cada participant aportarà una recepta de cuina elaborada tal com es cuinava a la seua casa. Podrà enviar-la gravada o mitjançant un escrit, tant per correu normalitzat com per correu electrònic (jmruzafa@valencia.es). També podrà enviar la recepta qualsevol altra persona en nom de l'autor, sempre que es complisquen els requisits sol·licitats.

Cada autor podrà presentar fins a un màxim d'una recepta per una de les quatre categories establides i es valorarà que siga “saludable, econòmica, senzilla, i que continga productes procedents de la Comunitat Valenciana”.

I el jurat seleccionarà una recepta per cadascuna de les quatre categories, atorgant a cadascuna de les persones guanyadores un trofeu. L'acte de lliurament dels premis es durà a terme en la Universitat de València, en data i hora que es concretarà més endavant.

 

 

Pujar