elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Junta de Govern ratifica el pagament de les subvencions municipals atorgades a les falles neutres i sostenibles

La Junta de Govern ratifica el pagament de les subvencions municipals atorgades a les falles neutres i sostenibles
  • La primera edició d’estes ajudes ha comptat amb una partida de 18.000 euros

La Junta de Govern ha acordat hui el pagament de les subvencions que enguany ha concedit l’Ajuntament a deu comissions falleres per fomentar la conscienciació i la lluita contra el canvi climàtic des del món festiu. Amb este tràmit es tanca la primera edició dels premis destinats a les falles neutres i sostenibles. Esta convocatòria, impulsada per
la Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica en el mes de gener, ha comptat amb un pressupost de 18.000 euros.

Estos premis, dotats amb un guardó econòmic i un estendard per a una desena de comissions falleres, han destacat el quefer  de cinc falles grans i d’altres cinc infantils. Entre les guardonades destaca la Falla Borrull-Socors-Grande, que ha rebut el primer premi de les dos categories.

Les altres comissions falleres que en breu rebran la dotació econòmica d’estos premis són: Ripalda-Beneficiència-Sant Ramón, Chiva Francisco de Llano, Borrull-Túria, Embarcadero Historiador Beti; Islas Canarias-Dama de Elche; Santa Genoveva Torres-Arquitecto Tolsa; i Micer Rabasa Poeta Maragall. Totes elles van rebre també estendard fabricats amb materials ecològics o procedents de l’economia circular durant les festes falleres.

A estos guardons s’han pogut presentar lliurement tots els projectes, i entre els criteris avaluables estaven la temàtica de la falla (fins a 15 punts), la substitució de materials derivats del petroli per altres més sostenibles com la palla de l’arròs (fins a 25 punts), la disposició del segell del Ministeri sobre el càlcul de la petjada de carboni (20 punts), el seu càlcul i reducció (30), el seu càlcul i la compensació (30) o el seu càlcul, reducció i compensació (40 punts).

També s’hi tingut en compte el suport de la comissió fallera a la Missió Climàtica València 2030 (5 punts) i l’organització o participació en activitats de divulgació i conscienciació sobre sostenibilitat, emergència climàtica, canvi climàtic, transició energètica o neutralitat climàtica (fins a 15 punts). I la puntuació màxima que ha pogut aconseguir cada comissió ha sigut de 100 punts.

Pel que fa al jurat, el van conformar cinc persones dels àmbits de les Falles, la universitat i la cultura, que es van reunir els dies 15 i 16 de març per fallar estes subvencions.

Pujar