elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Junta de Govern convoca els premis VLC Startup Awards 2023

La Junta de Govern convoca els premis VLC Startup Awards 2023
 • Es convoquen tres categories principals a concurs, dotades amb premis que van dels 12.000 als 5.000 euros

 • Així mateix, s'establixen 11 guardons sectorials que seran premiats amb 3.000 euros cadascun, amb la novetat de la categoria GOVTech

 • L'objectiu de la convocatòria és reconéixer el talent local de les persones i entitats emprenedores de la ciutat

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la convocatòria dels VIII Premis VLC Startup Awards, els guardons que promociona la Fundació València Activa del Pacte per a l'Ocupació de la ciutat de València. Tal com ha explicat la regidora Paula Llobet, l'objectiu és reconéixer el talent local i premiar l'esforç realitzat per les persones i entitats emprenedores de la ciutat.

La convocatòria compta amb una dotació econòmica de 55.000 euros, amb els quals es premiarà l'impuls i la iniciativa de l'ecosistema emprenedor valencià, en les diferents categories que recullen les bases del concurs. “Volem posar la innovació i la tecnologia al servici dels veïns, per això premiem a qui ho faça”, ha afegit la regidora.

Com en les edicions anteriors, es convoquen tres categories en les quals poden participar les diferents iniciatives d'emprenedoria, totes elles en l'àmbit de la ciutat: una categoria general a Millor Startup 2023, amb una dotació econòmica de 12.000 euros; una categoria especial Millor Startup en fase Seed 2023, premiada amb 5.000 euros; i una categoria especial Millor Persona Emprenedora 2022, que compta amb una dotació de 5.000 euros per al guanyador o guanyadora.

A més s'establixen altres onze guardons, dotats amb 3.000 euros cadascun d'ells, per a les categories sectorials, entre els quals s'inclou, com a novetat, la categoria GOVTech, paray premiar a aquelles startup que treballen per a donar resposta als problemes i reptes la ciutat”, ha subratllat la regidora Llobet.

Les categories sectorials són:

 • Programari
 • Health/Wellbeing/Medtech/Sportstech
 • Industry 4.0/Logistic/Mobility
 • Cleantech/Energy/Sustainability/Impact
 • Gaming/Entertainment/eSports
 • Traveltech/Tourism
 • Fashion/Textile/Design
 • GovTech/Smart City
 • Foodtech/Agrotech
 • Fintech/Insurtech/Legaltech
 • Triple Impact

Les startups participants en les categories sectorials només podran optar a una d'elles. Amb caràcter general, els projectes candidats que participen en esta nova convocatòria hauran d'estar constituïts com a empresa i tindre personalitat jurídica; i hauran d'haver iniciat la seua activitat a partir de l'1 de gener de 2018, encara que per a la categoria seed hauran d'haver iniciat la seua activitat a partir de l'1 de gener de 2021.  Tant en el cas de la categoria general, com en el dels guardons sectorials, les startups aspirants hauran de tindre domicili fiscal o seu a la ciutat de València.

Les candidatures als VLC Startup Awards podran presentar-se de l'1 de setembre fins al 29 d'octubre a través d'un formulari que es podrà trobar en la pàgina web www.vlcstartupawards.com.

Per a la valoració de les candidatures presentades es constituirà una comissió qualificadora que estarà presidida per un representant de València Activa i cinc vocals per a cada categoria, que seran representants de les següents entitats: Associació Espanyola de Startups, Avaesen, BStartup, Bigban inversors, BBVA Spark, Banc Santander, Damm, Draper B1, CEEI València, Dreamhack, Elewit, Fundació Valenciaport, GoHub, Google for Startups, HP, Innsomnia, KM Zero, Les Naus, Llançadora, Plug and Play, SocialNest, Startup València, València CF, Wayra i Zubi Labs.

Sobre la base dels resultats de les categories sectorials es realitzarà una comissió qualificadora per a l'elecció dels tres premis de categories especials: Millor Startup, Millor Startup Seed i Millor Persona Emprenedora 2023, que estarà presidida per un representant de València Activa i representants de la Diputació de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València i Startup València, que actuaran com a vocals.

El llistat d'entitats preseleccionades i guanyadores es publicarà en la web www.vlcstartupawards.com i altres mitjans de comunicació, i es notificarà personalment a les entitats interessades. Finalment, el lliurament dels premis i el seu format s'anunciarà a través de la pàgina web de l'Ajuntament de València, de València Activa i vlcstartupawards.com.

Pujar