elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Junta de Govern aprova el projecte de remodelació de la Plaça de Rojas Clemente

La Junta de Govern aprova el projecte de remodelació de la Plaça de Rojas Clemente
  MÉS FOTOS
  La Junta de Govern aprova el projecte de remodelació de la Plaça de Rojas Clemente - (foto 2)
  La Junta de Govern aprova el projecte de remodelació de la Plaça de Rojas Clemente - (foto 3)

  La Junta de Govern Local ha aprovat este matí, entre altres assumptes, la remodelació de la plaça de Rojas Clement per a convertir-la en un espai de trobada ciutadana amb zona enjardinada i zona de jocs, les al·legacions de l'Ajuntament a l'ampliació de la V-31 per considerar-la excessiva i amb una important afecció al Parc Natural de l'Albufera, la concessió d'un milió d'euros en ajudes a projectes empresarials emprenedors i contractacions de personal fix, l'ampliació del termini perquè més veïns del Cabanyal puguen beneficiar-se de les ajudes a la rehabilitació contemplades en el pla ARRU, l'adscripció de l'edifici municipal situat en el Parterre per a convertir-ho en Junta de Ciutat Vella o l'aprovació de la moció de l'alcalde, Joan Ribó, perquè l'Ajuntament es persone en la causa pels incidents ocorreguts el passat 9 d'octubre.

  Sandra Gómez ha informat de l'aprovació del projecte per a la remodelació de la Plaça de Rojas Clemente, utilitzada fonamentalment en l'actualitat com a zona d'aparcament, per a convertir-la en un espai urbà amb una zona enjardinada, una zona de jocs i una zona de descans i relació veïnal, tal com havia sigut llargament reivindicat per la ciutadania. La regidora Sandra Gómez ha situat esta actuació "dins de l'urbanisme de proximitat i recuperació de l'espai públic que està promovent el Govern de la Nau".

  "El pressupost per a esta remodelació de la plaça de Rojas Clemente, que la convertirà en un punt de trobada veïnal, social i ciutadà, en una gran espai obert ara ocupat cotxes, és de 330.000 euros i el termini d'execució s'estableix en 4 mesos", ha assenyalat Sandra Gómez.

  AL·LEGACIONS AMPLIACIÓ V31

  Per la seua banda, María Oliver ha informat de l'aprovació del document d'al·legacions que l'Ajuntament presenta al projecte d'ampliació i augment de capacitat de la V-31, entre l'A-7 i la V-30, com a via d'entrada a la ciutat pel Sud. Oliver s'ha referit "a la important afecció d'este projecte sobre el Parc Natural de l'Albufera, amb una ampliació de dos carrils per sentit". Ha afegit , a més, que este augment de secció per a un major volum de tràfic entra en contradicció amb el model de mobilitat pel qual aposta el Govern de la Nau, d'una banda, i a més està basat en una planificació de 148.000 vehicles diaris "quan en aquest moment estem en 115.000"

  "L'impacte que es planteja és molt millorable", ha assenyalat Oliver, qui ha justificat les al·legacions municipals i ha demanat "que hi haja una coordinació amb els ajuntaments afectats abans de prendre qualsevol decisió"

  A més de referir-se a la "reducció històrica" de la mitjana de pagament a proveïdors a -1'55 dies, "en negatiu sobre els 30 dia a partir dels quals es compta", i els beneficis que açò suposa per exemple en estalvi d'interessos de demora, Sandra Gómez ha informat també de l'aprovació del document d'avaluació ambiental dins de l'esborrany del nou planejament urbanístic per al Cabanyal-Canyamelar ,"a partir del com comença el temps de les propostes, al·legacions i aportacions".

  La regidora s'ha referit als objectius del Govern de la Nau de "garantir la protecció patrimonial; posar el patrimoni a la disposició del barri del Cabanyal-Canyamelar, i vincular eixa protecció del patrimoni al teixit social del barri."

  UN MILIÓ EN AJUDES A la CONTRACTACIÓ I PROJECTES EMPRENEDORS

  La responsable de l'àrea de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, ha informat igualment de l'aprovació d'ajudes a projectes empresarials i a la contractació de treballadors per un import conjunt d'un milió d'euros. D'esta quantitat, 400.000 euros suposa la quantia de les ajudes "concedides a 75 empreses que han contractat personal fix, a raó de 5.000 euros per persona contractada i 6.000 si la persona forma part d'un dels col·lectius de major dificultat d'inserció laboral".

  Els altres 600.000 euros són l'import del total d'ajudes atorgades a 178 projectes empresarials emprenedors, "amb quanties de 3.000 euros a cada projecte, i 500 euros més si qui ho promou pertany a un dels col·lectius amb major dificultat d'inserció"

  També hi ha hagut una referència de Sandra Gómez en esta compareixença informativa a l'aprovació de la moció presentada per l'alcalde, Joan Ribó, perquè el Ajuntament de València es persone en la causa que se segueix en relació als fets ocorreguts en la contra-manifestació del passat 9 d'octubre, un assumpte sobre el qual ja informaren a través d'una nota de premsa fa pocs dies.

  Per la seua banda, María Oliver ha informat d'un canvi en relació amb el ARRU del Cabanyal-Canyamelar, del que ahir es va signar el conveni per a 2017 amb un import de quasi cinc milions d'euros. "És un canvi de dates de finalització de les obres per a poder optar a les ajudes. El termini finalitzava el 31 de desembre d'enguany i pansa al 28 d'octubre de 2018. El que es pretenen arribar és al màxim nombre d'habitatges i edificis possibles que puguen beneficiar-se d'estes ajudes".

  Igualment s'ha referit a l'adscripció a la delegació de Participació ciutadana de l'edifici municipal situat en el Parterre "que roman tancat des de fa molt temps, i en el qual a la fi d'enguany pensem tenir la Junta de districte de Ciutat Vella accessible en este edifici", ha assegurat María Oliver.

  Quant als punts relatius al Servici de Personal, ha destacat María Olivar la constitució de la borsa d'educadors infantils, "que és un pas inicial que va en la línia de la municipalització de la tres primeres escoles infantils i la seua gestió directa per l'Ajuntament a partir del pròxim mes de setembre".

  D'altra banda s'ha referit a l'adscripció al programa Platea del Ministeri de Cultura "no solament del Teatre El Musical, que ja està adscrit des dels seus inicis, sinó del nou espai de la Nau 3 para en el primer trimestre de l'any que ve obrir la sala Espai Mutant amb un programa cultural "en el qual d'una manera col·laborat iva accedeixes a una borsa d'espectacles que permet reduir la aportació de l'Ajuntament"

  Pujar