elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

José Gosálbez: “Quantitat, qualitat i gestió de l'aigua és la solució per a l'Albufera”

José Gosálbez: “Quantitat, qualitat i gestió de l'aigua és la solució per a l'Albufera”
  • El regidor de Devesa-Albufera ha inaugurat unes jornades sobre la gestió i conservació dels aiguamolls

  • L'edil ha recordat que València ha impulsat els tràmits perquè l'Albufera siga declarada Reserva de la Biosfera per la Unesco

  • Les jornades, que se celebren a València del 14 al 16 de febrer, reunixen experts, científics i professionals relacionats amb estos ecosistemes que formen part del patrimoni natural i cultural de la humanitat

MÉS FOTOS
José Gosálbez: “Quantitat, qualitat i gestió de l'aigua és la solució per a l'Albufera” - (foto 2)
José Gosálbez: “Quantitat, qualitat i gestió de l'aigua és la solució per a l'Albufera” - (foto 3)
José Gosálbez: “Quantitat, qualitat i gestió de l'aigua és la solució per a l'Albufera” - (foto 4)

 

El regidor de Devesa-Albufera, José Gosálbez Payá, ha participat en la inauguració de les jornades de la Confederació Internacional sobre Conservació i Gestió d'Aiguamolls.

En l'acte, celebrat en el complex cultural La Petxina, l'edil de Devesa- Albufera ha insistit sobre la “quantitat, qualitat i gestió de l'aigua que en comptes de ser el problema, hauria de ser la solució als problemes dels aiguamolls i que són els elements sobre els quals han de concentrar l'esforç les administracions, a més de ser una obligació legal i una responsabilitat amb l'Albufera dels valencians”.

En la seua intervenció, Gosálbez Payá ha recordat que “l'Albufera de València és un dels majors aiguamolls del Mediterrani amb 21.120 hectàrees de territori protegit per la legislació regional, nacional i internacional i d'una complexíssima gestió que requerix compaginar els usos econòmics com la pesca, la caça, l'agricultura o el turisme, amb la conservació del medi natural que ens compromet a tots”.

“En això ha consistit la meua labor en estos últims mesos, treballant en taules tècniques i reunions de perfil polític, demandant l'enviament efectiu del cabal ambiental recollit en el Pla de Conca, que, per cert, el Govern d'Espanya ens va negar”, ha recalcat el responsable de Devesa-Albufera.

“Encara en sequera, la norma ordena que la conservació de l'Albufera és prioritària mentre no afecte el subministrament de l'aigua que beuen els valencians, per això, continuarem exigint els necessaris cabals de la màxima qualitat, especialment en els períodes de major necessitat, amb el propòsit de cobrir les necessitats ambientals, de l'agricultura i de la resta de l'aiguamoll protegit”, ha afirmat Gosálbez.

L'edil ha argumentat que “per molt que ens lamentem ara per la falta de pluja, o per les pluges torrencials, també recurrents en esta part d'Espanya, recordar la riuada de 1957, i que tot això ho atribuïsquen a l'anomenat ‘canvi climàtic’, els registres històrics ho desmentixen perquè demostren que les sequeres a València són una constant”. I ha continuat el seu discurs, especificant que “de 1875 a 1879 vam tindre cinc anys secs, de 1925 a 1929 quatre anys de sequera, igual que de 1952 a 1955. Totes elles, curiosament, anteriors a eixes teories que diuen que estos fenòmens seran, cada vegada més nocius i més freqüents a causa de l'acció de l'home, a l'activitat humana, al factor antròpic que provoca el calfament global, una hipòtesi no demostrada, però que han donat per bona, sense examen, quasi com un acte de fe, els polítics menys rigorosos”.

José Gosálbez, s'ha mostrat contundent, argumentant que “el problema d'un aiguamoll com l'Albufera no és el ‘canvi climàtic’ o l'‘alarmisme climàtic’, o la ‘religió climàtica’, perquè este discurs de la bambolla climàtica no ha servit més que de cimbell ideològic i malbaratament de diners públics que podria estar millor empleat a facilitar un desenvolupament industrial no invasiu. Un discurs, el del canvi climàtic, del qual s'han despenjat un bon nombre de científics, alguns d'ells, premi Nobel”.

El responsable de la Regidoria de Devesa- Albufera, ha destacat que “l'Ajuntament de València continuarà treballant sense descans pel seu aiguamoll. El seu futur, 38 anys després de la seua protecció, passa irremeiablement per convertir-se en l'Albufera de tots i on tots els interessos tan agrícoles, pesquers ambientals com a turístics queden alineats en un horitzó comú”.

Abans de finalitzar la seua intervenció, José Gosálbez ha fet valdre l'aiguamoll autòcton dels valencians com és l'Albufera i ha recalcat la importància de liderar la iniciativa que l'Ajuntament de València haja promogut la seua declaració com a Reserva de la Biosfera per la Unesco.

 

 

 

Pujar