elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les II Jornades TIIM analitzen el potencial de la col·laboració entre les indústries musical i turística

Les II Jornades TIIM analitzen el potencial de la col·laboració entre les indústries musical i turística
  • S’ha cobert la quantitat prevista d’inscripcions professionals

MÉS FOTOS
Les II Jornades TIIM analitzen el potencial de la col·laboració entre les indústries musical i turística - (foto 2)
Les II Jornades TIIM analitzen el potencial de la col·laboració entre les indústries musical i turística - (foto 3)
Les II Jornades TIIM analitzen el potencial de la col·laboració entre les indústries musical i turística - (foto 4)

Les II Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical) obriran les portes demà dijous 17 de desembre a les 16:00 hores amb la recepció dels professionals acreditats. Durant dos dies, l'Auditori Santiago Grisolía de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València acollirà diverses activitats amb l'objectiu d'analitzar el potencial que pot desenvolupar la col·laboració entre els sectors musical i turístic. D'aquesta manera, es pretén reforçar els vincles entre les dues activitats i, en última instància, contribuir al desenvolupament econòmic del nostre territori.

L'esdeveniment ha sigut organitzat per l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana. Les dues entitats mantenen un conveni per fomentar i desenvolupar actuacions de màrqueting i promoció del turisme musical valencià. Les Jornades TIIM són fruit d'aquest marc de cooperació. Així mateix, compten amb la participació de Visit València, fundació que té encomanada la gestió estratègica i la promoció de la capital del Túria.

La programació consta de diverses taules de debat i presentacions de projectes organitzades al voltant d'eixos temàtics com la sostenibilitat, les noves tecnologies o els reptes de futur que hauran d'afrontar aquests sectors productius. S'ha de destacar que s'ha cobert la quota d'inscripcions professionals disponible. No obstant això, tots els actes de les II Jornades TIIM es podran seguir en línia a través de la seua pàgina web.

Programa d’activitats

La primera taula de debat tindrà lloc el dijous 17 de desembre a les 17:15 hores amb el títol 'El turisme musical en temps de la Covid-19'. L'acte servirà per estudiar el col·lapse sofert per la indústria musical i el sector del turisme com a conseqüència de la crisi sanitària i plantejar les mesures legals i econòmiques necessàries per assegurar la seua supervivència. L'esdeveniment comptarà amb la presència de Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme de la Comunitat Valenciana; Antoni Bernabé, director de la Fundació Visit València; Raquel Tamarit, secretària autonòmica de Cultura i Esport; Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic; i Joaquín Martínez, President d'Es Música. Federació de la Música d'Espanya.

Posteriorment, a la taula rodona 'Indústria musical i Turisme: nous reptes i oportunitats' han sigut convidats responsables de projectes de referència en l'àmbit musical i professionals que treballen en el camp de la gestió turística. En aquest cas, hi participaran Víctor Sendra, director gerent del Casal España Arena de València. Licampa S.L .; Manuel Saucedo, conseller delegat d'Impulsa Eventos e Instalaciones, empresa gestora del recinte WiZink Center de Madrid; Paloma Medina, project manager de la consultora Sound Diplomacy; Nuria Montes, secretària general d'HOSBEC, associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana; i Benjamín Martínez, representant de l'Associació Empresarial Valenciana d'Agències de Viatges (AEVAV).

Les II Jornades TIIM es tancaran el divendres 18 de desembre. En primer lloc, els assistents podran conèixer de primera mà diferents experiències de referència com el Talkfest. International Music Festivals Forum; la iniciativa València Capital Mundial del Disseny; la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS); l'informe Festivals de Música i Agenda 2030; la Berklee College of Music; i el Cubic Circle Circus d'Alemanya.

D'altra banda, la tercera taula de debat servirà per conèixer els avenços tecnològics aplicats a la indústria musical. Així, s'exposaran les últimes aplicacions en tecnologia audiovisual, drons, realitat virtual i consultoria digital amb les intervencions d'Alberto Pérez Sánchez, director de Furious Content; Daniel Valdivia Durán, de Volarás Volarás; Daniela Patricia Goldman, CEO de Mutishan Interactive; Carles Martínez, CEO de la consultora IMES Entertainment; i Soraya Cadalso, cofundadora de la plataforma Musichood "The 3D for Music", a més de Dj, promotora, accionista i programadora de diferents sales de la capital. Finalment, l'esdeveniment es tancarà amb l'Assemblea Anual de MusicaProCV.

Les II Jornades TIIM 2020 van tenir la seua primera sessió el divendres 13 de novembre a Castelló en el marc de la huitena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam - Pro Weekend. En eixa ocasió, es van presentar projectes singulars que donen valor a factors com la sostenibilitat, el patrimoni natural, la poesia o les arts escèniques per construir reclams turístics de proximitat que es diferencien dels festivals multitudinaris. Així, es van poder conèixer iniciatives culturals com els festivals Vesos i Siberia en la cabeza (València); el Vida (Vilanova i la Geltrú); el Lunáticos, festival de la Luna Llena (Huelva); el Sete Sóis Sete Luas (Tavernes de la Valldigna); i La Mar de Cultures (Xilxes). D'altra banda, va tenir lloc una taula de debat sobre les aplicacions de la tecnologia en la música i el turisme.

Pujar