elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joan Ribó reafirma el potencial de dinamització econòmica de Fira València en l'obertura de les fires Cevimasa i Espai Cuina 2019

Joan Ribó reafirma el potencial de dinamització econòmica de Fira València en l'obertura de les fires Cevimasa i Espai Cuina 2019
  MÉS FOTOS
  Joan Ribó reafirma el potencial de dinamització econòmica de Fira València en l'obertura de les fires Cevimasa i Espai Cuina 2019 - (foto 2)
  Joan Ribó reafirma el potencial de dinamització econòmica de Fira València en l'obertura de les fires Cevimasa i Espai Cuina 2019 - (foto 3)

  L'alcalde de València, Joan Ribó, junt al president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, i acompanyat de la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha participat este matí en la inauguració de les fires CEVISAMA i ESPAI CUINA 2019. Ribó ha destacat que des de l'Ajuntament «s'està treballant en la reestructuració de Fira València, sempre des de la màxima transparència, bon govern i seguretat jurídica».

  En la seua intervenció durant el recorregut d'obertura de CEVISAMA i Espai Cuina, Joan Ribó ha destacat el potencial d'esta fira internacional en la 37a edició de la qual «participen 793 expositors, dels quals 251 són empreses estrangeres, pertanyents a 35 paises diferents, com per exemple Polònia, Indonèsia, Bahrain o l'Argentina». CEVISAMA ocupa una superfície de 120.000 metres quadrats distribuïts en diferents pavellons del recinte firal.

  L'alcalde ha dit que hui és «un dia important per a València i la Comunitat Valenciana», i ha destacat que «la indústria del taulell és un model per a la resta de l'empresariat i la societat del nostre país, perquè mostreu com ningú l'esperit emprenedor que ens caracteritza als valencians i les valencianes: la innovació, la creativitat, l'obertura en el món sense complexos, l'ocupació estable i de qualitat o la protecció del medi ambient. Este són les senyes d'identitat dels valencians i les valencianes i per les quals se'ns ha de conèixer en la resta d'Espanya i del món».

  També ha destacat la «importància de Fira València, que ha sigut durant les seues 102 anys d'història el millor aparador dels productes que produïm a la nostra Comunitat, al mateix temps que la seua activitat repercutix de forma molt positiva en tota la ciutat i comarques del voltant». D'altra banda, Ribó ha explicat que «podem estar orgullosos de la gestió ordinària de la Fira. En 2018 hem presentat, per segon any consecutiu, uns comptes amb un resultat operatiu positiu, que ens fa ser optimistes i aspirar a aconseguir noves metes més ambicioses», ha afegit.

  La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destacat que CEVISAMA és una de les fires internacionals que més valor econòmic aporta entre totes les que se celebren en el món, «a més de destacar pel seu caràcter internacional i la seua condició d'aparador global de la indústria de la ceràmica, sens dubte una de les més innovadores d'Espanya, la tercera indústria amb més potencial exportador i que presenta major superàvit». Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha qualificat al de la ceràmica com «un sector imprescindible en l'economia valenciana, que es troba en un moment en què podem mirar avant amb optimisme».

  SUPORT A LES EMPRESES VALENCIANES

  L'alcalde, el president de la Generalitat i la ministra han fet un recorregut oficial per la fira acompanyats, entre altres, per la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i els consellers Rafael Climent, d'Economia Sostenible, i María José Salvador, d'Infraestructures.

  Joan Ribó, a més de visitar els pavellons de nombroses empreses, com les valencianes PAMESA i TAU, també s'ha desplaçat fins a l'estand d'altres firmes com l'empresa Excel Shower, de la població valenciana de Montaverner, dedicada especialment a crear solucions d'innovació i tecnologia adaptada especialment concebudes per a la seua utilització per persones amb algun tipus de discapacitat. Esta empresa valenciana es va dirigir a l'Ajuntament a través de l'oficina Parla amb Joan Ribó, per a donar a conèixer les seues solucions de banys adaptats, tant d'ús familiar com en residències públiques, que aporten solucions per a eliminar els problemes i barreres que poden presentar-se a persones amb diferents graus i problemes de diversitat funcional.

  Pujar