elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joan Ribó anuncia la incorporació de María Fernanda Espinosa, presidenta del 73é període de sessions de Nacions Unides, al Comité Assessor del CEMAS

Joan Ribó anuncia la incorporació de María Fernanda Espinosa, presidenta del 73é període de sessions de Nacions Unides, al Comité Assessor del CEMAS
  • «La creació del Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible és una de les millors notícies que hem tingut», afirma l’alcalde en l’obertura del Congrés dels Objectius de Desenvolupament Sostenible organitzat per Nacions Unides

MÉS FOTOS
Joan Ribó anuncia la incorporació de María Fernanda Espinosa, presidenta del 73é període de sessions de Nacions Unides, al Comité Assessor del CEMAS - (foto 2)

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat este matí la incorporació al Comitè Assessor del Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible (CMAS) de María Fernanda Espinosa, que va ser presidenta del 73é període de sessions de Nacions Unides. Ho ha anunciat en el transcurs de l’acte d’obertura del Congrés dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que se celebra en La Base de la Marina, en coincidència amb el 75é aniversari de la promulgació de la Carta de les Nacions Unides, en una data en què també es commemora el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic.

«Permeteu-me anunciar-vos que la presidenta del 73é període de sessions de les Nacions Unides, María Fernanda Espinosa, s’ha incorporat al Comité Assessor del Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible, en un gest polític de primer nivell que dona una idea de la dimensió de les aliances per a dur a terme els objectius encomanats per la FAO», ha afirmat Joan Ribó en la intervenció que ha tancat l’obertura del Congrés dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) organitzat per l’ONU a València.

Ribó ha recordat com l’anterior director general de la FAO, Graziano da Silva, «va observar la necessitat d’acostar l’Agència per a l’Agricultura i l’Alimentació de les Nacions Unides als alcaldes, en un món on més del 55 per cent de la població mundial viu ja a les ciutats, i va triar València com la ciutat més adequada per a albergar el Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible. Eixa és, sincerament, una de les millors notícies que hem tingut no sols per a la nostra ciutat, sinó per al nostre entorn».

«La projecció internacional que suposa per a València ens obliga a estar a l’altura d’un repte tan elevat. Estic segur que ho estarem, perquè comptem amb bons aliats i bons amics disposats a col·laborar», hi ha afegit abans d’anunciar la incorporació de María Fernanda Espinosa al Comitè Assessor del CMAS, després d’una visita recent a València. Abans de Joan Ribó, han pres la paraula Ramón Marrades, director estratègic de la Marina de València; Federico Buyolo, director general de l’Oficina de l’Agenda 2030; la directora del Centre Global de Servicis de les Nacions Unides, Giovanna Ceglie, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

En l’obertura d’este congrés s’ha recordat que «el canvi climàtic és per a l’ONU el repte que definix el nostre temps». Ramón Marrades, director estratègic de la Marina, a més de donar la benvinguda a La Base, ha parlat de la necessitat de «tindre capacitat de construir futur», dins dels objectius de ciutat que s’impulsen des de la Marina.

Federico Buyolo, de l’Agenda 2030, s’ha mostrat orgullós del treball que s’està realitzant dins de l’Agenda 2030, «una agenda molt completa i participada per tots els actors que han de contribuir a aconseguir els objectius que perseguim per a l’any 2030, perquè la millor manera d’arribar al futur és liderar-lo».

Giovanna Ceglie, directora del Centre Global de Servicis de les Nacions Unides, ha recordat que hui és el 74 aniversari de Nacions Unides «i celebrem el treball fet i el que encara ens queda per fer». Ha assenyalat també que els Objectius de Desenvolupament Sostenible «són objectius per a salvar la vida humana, l’estabilitat mundial i aconseguir un planeta sa; una eina important per a fer una acció global, promoure la pluralitat, la cooperació internacional i revertir un canvi climàtic que està fora de control».

Per part seua, la consellera d’Agricultura, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha afirmat que «València s’està convertint en un referent nacional i internacional per les tècniques i les iniciatives utilitzades per a portar a endavant l’Agenda 2030». Hi ha afegit que els objectius de la Carta de les Nacions Unides de 1945 «són objectius i ideals irrenunciables» i ha recordat que hui, a més del Dia de les Nacions Unides, és el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, abans de comentar la necessitat que «creixement econòmic, inclusió social i desenvolupament sostenible vagen plegats». També s’ha plantejat «si de veres estem fent prou per a deixar als nostres fills un món millor», abans de referir-se a la Declaració d’Estat d’Emergència Climàtica i assenyalar «la necessitat de relacionar-se de manera més respectuosa amb els recursos naturals per a allargar-los la vida i allargar-nos-la nosaltres».

Pujar