elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El nou jardí que et pots trobar a Camins al Grau de València

El nou jardí que et pots trobar a Camins al Grau de València
  • En una parcel·la de 2.970 m² que compta amb jocs infantils, espai per a les persones majors, i zona amb aparells bio saludables

MÉS FOTOS
El nou jardí que et pots trobar a Camins al Grau de València - (foto 2)
El nou jardí que et pots trobar a Camins al Grau de València - (foto 3)

 

El districte de Camins al Grau té un nou jardí que l'Ajuntament ha habilitat en una parcel·la de (2.970 m²). Este nou espai verd, amb forma trapezoidal, està delimitat pels carrers Illes Canàries, Rodrigo de Pertegás i Siete Aguas i compta amb diferents zones, com una àmplia àrea de jocs infantils, que donen resposta a les necessitats del veïnat del barri Creu del Grau. S'ha executat amb un pressupost superior al previst inicialment (347.000 euros), ja que durant les obres van aparéixer un depòsit de combustible i unes lloses enterrades, que han precisat un import de 404.240,84 euros per a la seua extracció, així com per a la descontaminació de l'espai afectat.

El nou jardí de Camins al Grau, que incrementa les dotacions verdes d'este districte, recupera part de la trama urbana industrial de l'enclavament, i un tram de la séquia de Mestalla. La parcel·la es troba envoltada i tancada per edificis de set i huit altures, amb una única obertura d'importància al carrer Illes Canàries, al nord-est.

En l'espai destinat a les persones de més edat, en la part nord i al costat del carrer Illes Canàries s'han instal·lat aparells bio saludables, en un recinte delimitat per uns murs que reproduïxen el pati d'un antic magatzem.

El jardí també compta amb una zona de jocs infantils allunyada del carrer Illes Canàries i del trànsit rodat d'esta. Esta àrea, que s'obri al carrer per als vianants que limita la parcel·la per l'est i sí que queda protegida de la circulació exterior, està separada per edats i disposada en sentit longitudinal. A més, hi ha una tercera zona, destinada a aparells de musculació, situada en la part oest, a l'altre costat del passeig nord-sud.

Per al segon tinent d'alcalde i regidor delegat de Parcs i Jardins, Juanma Badenas, “els nous jardins són espais verds concordes a les demandes veïnals perquè precisament els veïns i les famílies valencianes puguen acudir i gaudir d'estos espais”. “Continuarem impulsant la creació de nous parcs i jardins per a millorar la vida dels valencians en els barris de la ciutat”, ha afegit.

Nou jardí en Doctor Lluch i Parc de Miguel Ángel Blanco al costat de Joan XXII

Este espai suma metres verds a la València que recentment també ha obert al públic el remodelat jardí del carrer doctor Lluch. Esta intervenció, executada amb un pressupost de 618.098 euros, recull les aportacions realitzades per les entitats veïnals. Els 17.390 metres quadrats d'este jardí compten amb nou zones diferenciades i relacionades per a garantir la cohabitació de les persones de diferents edats que gaudixen d'este espai que també ha millorat la seua accessibilitat.

D'altra banda, en breu, la ciutat comptarà amb una altra nova zona enjardinada de 2.700 m² en Benicalap. Este parc, que portarà el nom i homenatjarà a Miguel Ángel Blanco, estarà delimitat per l'avinguda de Joan XXIII i els carrers de Sant Josep de Pignatelli i Periodista Gil Sumbiela, s'ha creat com un espai per a totes les edats sobre un solar buit que s'utilitzava per a aparcar o emmagatzemar restes d'obres i que ara compta amb equipaments útil per al veïnat, com a jocs infantils i per a adults variats, amb una important càrrega de vegetació i ombra, però també de sol, on té cabuda la biodiversitat. L'obra s'ha realitzat en quatre mesos amb un pressupost de 427.482,74 euros.

 

Pujar