elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Indignació a València: detenen a dues persones per pintar un dels edificis més emblemàtics de la ciutat

Indignació a València: detenen a dues persones per pintar un dels edificis més emblemàtics de la ciutat
  • Afirmen que les pintades realitzades són difícils de llevar i contenen productes químics que danyen la pedra i deixen taques permanents

La Policia Local de València ha detingut dos persones, acusades presumptament d'haver realitzat diverses pintades en el Micalet. Els dos detinguts han sigut posats a disposició judicial. L'actuació policial, duta a terme per agents de la Comissaria de Proximitat de Ciutat Vella, es va iniciar a primera hora de la vesprada del dimarts, després de rebre l'avís que personal de seguretat tenia retinguts en la plaça de la Reina a un home i una dona per la suposada implicació en els fets.

Els denunciants van informar als agents municipals i a una patrulla de la Policia Nacional que havien vist, a través de les càmeres de seguretat de l'edifici, com els acusats realitzaven diverses pintades en una de les portes de fusta situada en la pujada de la torre campanar de la Catedral, just abans de l'accés a la terrassa.

Els agents van visionar la gravació i van observar que la mateixa persona havia pintat diversos gargots en altres parts de l'edifici, en la paret de la pujada al Micalet, en la porta metàl·lica de la sala de campanes, en el vèrtex geodèsic de l'Institut Geogràfic Nacional i en la tanca de la terrassa. En total es van localitzar cinc pintades.

Cal ressenyar que la Llei 11/1975, de 12 de març, sobre Senyals Geodèsics i Geofísics atorga una especial protecció als vèrtexs geodèsics i assenyala que constituïx delicte "tota destrucció o deterioració intencionada” d'esta mena de senyals. La fita de pedra situada a la terrassa del Micalet va ser construïda el 3 d'agost de 1987 i rep el nom de ‘Miguelete pilar’. La seua altitud sobre el nivell mitjà de la mar és de 63,91 metres.

Segons va poder comprovar la Policia Local, el presumpte autor de les pintades anava acompanyat per una dona, que semblava tindre una actitud vigilant per a evitar ser descoberts per la resta de visitants de la torre. La patrulla va trobar en una paperera un retolador de color taronja, del mateix color i característiques del qual s'ha utilitzat en les pintades.

Un delegat episcopal, especialitzat en béns artístics, ha confirmat a la Policia Local que les pintades realitzades amb esta mena de retoladors permanents són difícils de llevar i contenen productes químics que danyen la pedra i deixen taques permanents.

Després de comprovar que la torre campanar de la Catedral de València, coneguda com el Micalet, està catalogada com a Bé d'Interés Cultural (BIC), els agents van procedir a la detenció de l'home de 33 anys i la dona de 30 anys, que van ser posats a la disposició de l'autoritat judicial en la Inspecció Central de Guàrdia de la Prefectura Superior de Policia de València.

El regidor delegat de Policia Local, Jesús Carbonell, ha agraït la col·laboració de la ciutadania per alertar de “la comissió d'esta mena d'accions vandàliques contra el patrimoni artístic, històric i cultural de tots els valencians” i ha destacat l'actuació dels agents del cos municipal en les tasques de vigilància.

MÉS FOTOS
Indignació a València: detenen a dues persones per pintar un dels edificis més emblemàtics de la ciutat - (foto 2)
Indignació a València: detenen a dues persones per pintar un dels edificis més emblemàtics de la ciutat - (foto 3)
Indignació a València: detenen a dues persones per pintar un dels edificis més emblemàtics de la ciutat - (foto 4)
Indignació a València: detenen a dues persones per pintar un dels edificis més emblemàtics de la ciutat - (foto 5)
Pujar