elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
TORNAREM

Homenatge a les falles: mascletà amb pilotes de basket

Homenatge a les falles: mascletà amb balons de basket
Homenatge a les falles: mascletà amb balons de basket
  • Amb la suspensió de les festes josefinas, els valencians estan aprofitant el seu enginy per a continuar gaudint de la ‘millor festa del món’

Són tantes les ganes de falles en la Comunitat Valenciana, que la gent ha tirat a volar la seua imaginació i el seu enginy perquè aquest 2021 les festes josefinas no queden en l'oblit.

En moltes localitats valencianes estan penjant mocadors, samarretes o pancartes als balcons. Uns altres estan fent activitats virtuals.

Les xarxes socials i els balcons són els llocs triats per a recordar les festes josefinas sense aglomeracions, com exigeixen les autoritats sanitàries. Tot amb l'objectiu de frenar la pandèmia i evitar una nova ona de contagis.

La mascletà és un dels moments més importants a València. Cada dia milers de persones s'ajunten en la plaça de l'Ajuntament del cap i casal per a gaudir d'un autèntic espectacle de soroll. El sòl de València tremola, el terratrèmol final fa soltar adrenalina.

L'any passat València va viure deu dies de mascletá. Després va arribar el covid i es van haver de suspendre les festes falleres, també la Magdalena a Castelló.

Aquest 2021, ni una sola mascletá. La situació epidemiològica i les anomenades a la prudència dels governants han suspès, per segon any, les festes en la Comunitat Valenciana.

Però hi ha els qui no estan disposats a gaudir de la mascletà. I per a això, han fet sonar les pilotes de bàsquet al ritme de la pólvora.

Sens dubte enginye no li ha faltat a aquest institut valencià, ni tampoc destresa als estudiants que han fet botar les pilotes al ritme de la mascletà. Amb la suspensió de les festes josefinas, els valencians estan tirant el seu enginy per a continuar gaudint de la ‘millor festa del món’.

Només faltava que la fallera major cridara allò de: “Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà”.

Pujar