elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Guillem Escorihuela, nou director acadèmic de l’Aula de Música de la Universitat de València

Guillem Escorihuela, nou director acadèmic de l’Aula de Música de la Universitat de València

  El professor Guillem Escorihuela ha estat nomenat per la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, director acadèmic de l’Aula de Música UV, substituint en el càrrec a Vicent Galbis. Escorihuela lidera així una nova etapa de l’Aula que té com a prioritat “fomentar la difusió de la cultura musical entre els membres de la comunitat universitària i, per extensió, projectar aquesta difusió a la societat en què s’insereix la Universitat de València”.

  Amb aquest objectiu, segons explica el nou director acadèmic, “organitzarem al llarg del curs una sèrie d’activitats que pretenen canalitzar aquesta projecció de cultura musical; especialment, es realitzaran més de 40 concerts de música de cambra (instrumental i vocal) als auditoris propis de la Universitat de València com són la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau, la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset i l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic”.

  D’altra banda, Escorihuela destaca la promoció, juntament amb el programa Cultura als Campus, de les intervencions musicals a diferents espais dels campus universitaris per a acostar la música a l’estudiantat.

  L’Aula de Música de la Universitat de València proposa cada any una programació de concerts que es divideix en tres temporades: Tardor, Hivern i Primavera; i es preocupa especialment per l’impuls i la promoció de la música valenciana, el repertori composat i interpretat per dones, així com el talent jove a través del Cicle de Joves Intèrprets de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i la participació dels músics de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

  Guillem Escorihuela Carbonell

  Guillem Escorihuela Carbonell (Silla, 1988) és doctor en Didàctica de la Música per la Universitat de València. Va obtindre el títol superior de Música en l’especialitat de Flauta Travessera pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. Compta amb diferents títols de postgrau com el Màster en Investigació en Didàctiques Específiques i el de Professor d’Educació Secundària a la Universitat de València, i el Màster en Interpretació Musical per la Universitat Internacional d’Andalusia, a més d’estudis en Ciències Polítiques i Gestió Pública.

  En el camp de la interpretació ha sigut membre i president de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València des de 2009 fins a 2013, a més d’altres orquestres nacionals de caràcter formatiu. Professionalment, ha col·laborat amb l’Orquestra de València, Simfònica de Castelló, Banda Municipal de Bilbao, així com amb els grups Ensemble Palau, Orquestra Eutherpe, Ensemble Col·legno, Harmonie Ensemble o Kissar Ensemble. Actua regularment en cicles de música de cambra valencians amb diverses formacions, destacant els recitals per a flauta i piano o la integral dels quartets de Mozart. Com a intèrpret ha enregistrat discs per a la recuperació del patrimoni musical valencià, però també per a bandes sonores o música lleugera.

  En l’àmbit acadèmic, presenta publicacions en revistes indexades i comunicacions en congressos nacionals i internacionals dins del camp de l’educació performativa i la seua pròpia investigació. Ha participat en la redacció de capítols per a diferents llibres de temàtica musical i pedagògica; i, en l’actualitat, treballa sobre dos encàrrecs: un de recerca en el camp musical i un altre envers La Carxofa de Silla com a bé d’interés cultural.

  Té publicades més de 25 ressenyes i crítiques musicals en la revista electrònica ‘Doce Notas’, a més, ha participat en la redacció de notes al programa dels concerts d’abonament del Palau de la Música de València, sense oblidar les publicacions de caràcter divulgatiu que apropen el coneixement de la música a la societat.

  Durant huit anys ha ocupat la Càtedra de Música de Cambra del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, exercint com a director del Departament d’Orquestra i Música de Cambra, i formant part de diverses comissions de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana. Com a docent i investigador, ha desenvolupat la seua tasca a la Universitat Jaume I, la Universitat Internacional de València i Florida Universitària. Actualment, és professor ajudant doctor en el Departament de Didàctica de l’Educació Física, Plàstica i Música de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València i membre numerari de la M.I. Acadèmia de la Música Valenciana.

  Pujar