elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Grups bombolla ia casa: així han passat els valencians el Nadal

Grups bombolla ia casa: així han passat els valencians el Nadal
  • Quant a la tornada a l'escola després de l'aturada nadalenca, la majoria de famílies ens ha afirmat que veuen de manera positiva que els seus fills tornin a l'escola, ja que consideren que les aules són llocs segurs

MÉS FOTOS
Grups bombolla ia casa: així han passat els valencians el Nadal - (foto 2)

Amb la visita dels Reis Mags, arriba també la tornada a la normalitat. Tot i que el 2022 ha començat amb la sisena onada del coronavirus batent rècords de contagis. Aquest dilluns, 3 de gener, la Conselleria de Sanitat notificava 22.832 positius corresponents al cap de setmana després de Cap d'Any.

Davant d'aquesta situació són molts els ciutadans que temen tornar al dia a dia i han extremat les precaucions aquests dies de celebració. A elperiodic.com ens hem acostat fins al centre de València per preguntar a peu de carrer als veïns i conèixer de primera mà com han viscut aquestes dates nadalenques en què per segon any consecutiu el cóvid ​​ha estat un dels grans protagonistes.

En la majoria de casos ens han indicat que aquest Nadal han celebrat les dates més assenyalades en família però en grups bombolla i entre convivents. En alguns casos, les visites han arribat prèviament PCR per certificar que no hi havia cap contagi.

Famílies de 28 persones on s'ajuntaven oncles, cosins, nebots i avis han optat per celebrar cadascú amb el seu nucli familiar, per responsabilitat i prudència, però també per por dels contagis, ens indiquen.

Únicament en casos puntuals s'ha reunit tota la família amb normalitat, ja que segons ens explicaven tots tenien la pauta completa de vacunació. Per això, extremant les precaucions com l'ús de mascareta i la ventilació, han decidit celebrar junts com de costum.

Pel que fa a la visita dels Reis Mags, les famílies que hem consultat ens han indicat que veuran la cavalcada de les seues majestats d'Orient des de casa per evitar aglomeracions.

La majoria de valencians amb què hem parlat aquest matí compta amb algun positiu proper. Familiars i amics que no han pogut veure aquest Nadal en haver de passar-los confinats. Alguns ja van experimentar aquesta situació l'any passat, en què el còvid també va sacsejar el Nadal.

La vacunació: el punt més destacat per combatre el cóvid

Si alguna cosa han destacat tots els vianants amb què hem parlat és que la vacunació és essencial per combatre el covid, i molts d'ells ens han confirmat que ja compten amb la dosi de reforç, i altres que, arribat el moment tornaran a confiar en la immunització.

Les famílies valencianes estan a favor de reprendre les classes amb normalitat

Pel que fa a la tornada a l'escola després de l'aturada nadalenca, la majoria de famílies ens ha afirmat que veuen de manera positiva que els seus fills tornin a l'escola, ja que consideren que les aules són llocs segurs.

A més, ens han avançat que vacunaran els seus nens quan la immunització arribi als seus grups d'edat.

Aquest mateix matí hem conegut que el curs escolar es reprendrà a la Comunitat Valenciana amb normalitat i al 100% de presencialitat el dilluns 10 de gener, com estava previst.

A més, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que la setmana que ve es reprendrà la vacunació de la població escolar entre 5 i 8 anys així com els escolars entre 9 i 11 anys que no es van poder vacunar abans de Nadal.

Pujar