elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gómez demana a Mas que resolga el dèficit de places de residència i centres de dia

  • Sandra Gómez considera prioritari ampliar les places públiques perquè les persones majors dependents puguen accedir

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha fet una crida a la Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Más, perquè “faça passos cap avant i resolga el dèficit de places de residència i centres de dia” a la ciutat de València. Gómez ha valorat en aquests termes l'informe de la Federació d'Associacions de Veïns que constata aquesta manca i situa la ràtio de places se situa per davall de la mitjana d'Espanya.

“Com a vicealcaldessa i responsable de Persones Majors a l'Ajuntament de València, porte molt temps exigint a la Conselleria que es comprometa realment amb les persones majors d'aquesta ciutat i, sobretot, amb les seues famílies perquè tinguen els recursos assistencials necessaris”, ha recordat.

Per a Gómez, és “fonamental ampliar les places públiques perquè, si les persones majors dependents ho necessiten, puguen accedir a aquests recursos” tant en residències com en centres de dia, ha assenyalat. “Aquesta és una qüestió que reivindiquem i en el qual esperem que la Conselleria faça passos cap avant o que fins i tot ens reben per a abordar l'actualització del mapa de la dependència de la ciutat de València”, ha continuat.

En aquest sentit, ha advertit que la Conselleria “té pendents els deures en una qüestió que no es pot demorar més”, tal com, ha apuntat, “confirma l'informe de la Federació de Veïns on es constata una realitat i una necessitat que nosaltres venim reivindicant a la nostra ciutat des de fa molts anys”.

Ha remarcat que es tracta de “una competència” de la Conselleria de Polítiques Inclusives i ha manifestat que espera que la consellera i vicepresidenta “canvie d'actitud i decidisca reunir-se amb la Regidoria de Persones Majors de l'Ajuntament de València”. De fet, ha contraposat “la paràlisi de Polítiques Inclusives enfront de l'avanç   de la Conselleria de Sanitat en la millora del mapa sanitari de València, amb inversions a l'Hospital Clínic o la construcció de nous centres de salut de Malilla o Tres Forques o el Centre d'Especialitats i el Centre de Salut de Campanar.

Sandra Gómez ha afirmat que aquesta reunió és “necessària per a aprofundir en la col·laboració i la cooperació entre administracions per a poder millorar l'atenció que donem, sobre totes, a les famílies de les persones majors més dependents que necessiten aquests recursos per a poder continuar cuidant i atenent de la millor manera possible als seus pares i a les seues mares”.

Pujar