elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner: “Volem relacionar la bonificació de l'IBI amb la cultura, amb una València més sostenible i amb la creació i manteniment de l'ocupació”

Giner: “Volem relacionar la bonificació de l'IBI amb la cultura, amb una València més sostenible i amb la creació i manteniment de l'ocupació”
  • El portaveu de Cs explica que “les negociacions del pressupost per a 2021 van per bon camí” i demana a Ribó que “la seua ideologia i els seus ‘amiguismes’ no impedisquen l'acord”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha explicat, en declaracions als mitjans de comunicació, abans del ple municipal, l'estat actual de les negociacions amb el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, sobre el pressupost municipal per a 2021.

“Les negociacions van per bon camí, demanem que l'alcalde tinga l'altura de mires suficient perquè la seua ideologia i amiguismes no impedisquen l'acord”, ha dit Giner. “Ribo ha de ser un facilitador i deixar la seua ideologia a part i mantindre l'esperit de la Comissió de Reconstrucció, ja amb els acords adquirits han de ser reflectits en el pressupost”, ha reiterat. “En les tres reunions mantingudes amb Sanjuán li he demanat que el xec escolar siga una realitat a València, que hi haja una dotació del 2’5% per a autònoms i pimes en ajudeu directes, que s'arribe a un acord públic-privat per a la rehabilitació energètica i una congelació i bonificació d'impostos”, ha detallat.

“Els impostos que al nostre entendre són els importants són primer les taxes, entenem que les taxes de taules i cadires han de seguir congelades, han de seguir bonificades, que el ICIO, sempre que es tracte d'una rehabilitació energètica ha d'estar bonificat i la taxa de clavegueram també cal bonificar-la perquè afecta l'hostaleria i al turisme”, ha detallat Giner, qui ha afegit: “Considerem que l'IBI relacionat amb la cultura ha d'estar bonificat, el relacionat amb inversions energètiques també, i el de totes aquelles activitats de negoci en les quals es mantinga o cree ocupació”.

“Volem relacionar la bonificació de l'IBI amb la cultura, amb una València més sostenible i amb la creació i manteniment de l'ocupació”, ha dit el portaveu de Cs, que ha afegit: “Hi ha un altre impost fonamental que ha de bonificar-se que és la plusvàlua per defunció, Ribó ha de tindre un gest amb la realitat de la pandèmia”.

Sobre les mocions que el grup Cs ha portat hui al ple, Giner ha declarat: “El nostre sentit de la responsabilitat ens ha portat també a demanar el cessament de Grezzi hui en el ple, per les conclusions de la comissió d'investigació de l'EMT i també del senyor Galiana pel seu frau institucional en la defensa final de València com a Capital de la Innovació”.

Per a concloure, sobre les inversions per a València recollides en els PGE, el portaveu taronja ha dit: “Volem sumar-nos a les felicitacions per haver augmentat la quantitat per al Transport Metropolità de València. Va ser un assoliment que va aconseguir Cs fa ja dos anys, que va començar amb 10 milions i la idea era aqueixa, obrir la línia de subvenció”. “El que sí que trobem a faltar és que l'albufera i les platges estiguen més contemplades en els PGE”, ha criticat.

Pujar