elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner: “El compliment de l'acord pressupostari va per bon camí”

Giner: “El compliment de l'acord pressupostari va per bon camí”
  • El portaveu de Cs insisteix que les ajudes directes a autònoms i pimes “han de pagar-se abans d'acabar gener”

“El compliment de l'acord pressupostari va per bon camí”, ha declarat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, davant els mitjans de comunicació, durant una roda de premsa oferida aquest matí per a valorar diferents assumptes d'actualitat.

Giner ha destacat que, “encara no estem a vint de gener i la nostra valoració és bona, ens vam comprometre a abstindre'ns al pressupost de 2021 a canvi que es compliren les nostres mesures per a famílies, autònoms i pimes”, ha dit Giner, qui ha posat l'accent que “arran d'aquest acord, 1300 famílies es beneficiaran del xec escolar de 0 a 3 anys, cap valencià pagarà impostos fins al 30 de juny si no ho desitja i s'aprovaran les bonificacions de taxes de taules i cadires, l'IBI verd, la taxa de clavegueram, kioskos i mercats ambulants”.

Sobre aquest assumpte, Giner espera que “en breu, s'oficialitze el compromís de l'equip de govern d'estendre el xec escolar al mes de juliol i ampliar la bonificació de la taxa de taules i cadires al segon semestre de l'any”.

D'altra banda, el portaveu taronja ha exigit “la màxima celeritat en el pagament d'ajudes directes a autònoms i pimes”. “Han de pagar-se durant el mes de gener perquè són imprescindibles per a la supervivència de molts sectors. Parlem de l'hostaleria, però també de l'oci, de les agències de viatges, xicotet comerç, perruqueries, taxistes…. Aquestes ajudes directes han d'estendre's al màxim de sectors possible i han de parlar-se amb els afectats”, ha incidit. “Aconseguir que un alcalde comunista com Ribó baixe impostos i faça bonificacions no és gens fàcil, però és bo per a tots els valencians. Es pot arribar a acords i fer oposició, com demanar la dimissió del regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana”, ha agregat.

Sobre la crisi sanitària, Giner ha qualificat de “molt preocupant” la situació i ha animat a l'alcalde a “actuar de manera oficial, no donant consells i demanant que la gent s'acte confine. Quan l'alcalde diu això li ho hauria d'estar dient a Puig o a Sánchez”. “Hem de prendre decisions, ser valentes. No se li pot demanar a ningú que es confine portant-ho a l'agonia econòmica i, si hi ha confinament ha de donar les ajudes ja”. ha sentenciat. “L'Alcalde de València ha de ser ara mateix la persona que coordine a tota l'àrea metropolitana, especialment als municipis confrontants. També prendre mesures davant la falta de seguretat en el transport públic”, ha declarat.

Per a concloure, el portaveu de Cs ha recordat a Ribó que “València té un problema amb la seguretat ja que s'estan produint nombrosos robatoris en domicilis” i ha demanat a l'alcalde que es reunisca amb el Col·legi d'Administradors de Finques sobre aquest tema”.

Pujar