elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Giner anuncia que Antifrau ha obert expedient "pels contractes de les obres de l'embarcador de Gola de Pujol"

  • El portaveu de Cs explica que el seu grup va interposar la denúncia el 24 de setembre i aquesta setmana ha adjuntat a la mateixa un nou contracte de 14.800 euros

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha anunciat que l'Agència Antifrau ha obert expedient pels contractes de les obres l'embarcador de Gola de Pujol.

Giner ha qualificat de “molt positiva” la notícia de l'obertura d'una investigació per a donar llum a “la falta de transparència de Ribó sobre la seua possible relació amb membres de ‘La Paisatgeria’ i els seus socis, que han obtingut contractes a dit només en les regidories i empreses públiques vinculades a Compromís, des que governen”.

“És sospitós que, ja en 2016, i tan sols 3 dies després que es constituïra la societat, ‘La Paisatgeria’ aconseguira el seu primer contracte a dit amb la regidoria de Mobilitat de Grezzi per a elaborar un procés participatiu en el barri del Botànic”, ha alertat Giner, qui ha afegit: “Des d'aquell contracte de 15.500 euros, des del nostre grup portem comptabilitzats més de 110.000 euros en adjudicacions a dit”.

El portaveu de Cs ha recordat que el passat 24 de setembre el seu grup va presentar una denúncia advertint sobre les vinculacions societàries de les persones contractades i les convidades a presentar ofertes als contractes menors. “Tots els contractes denunciats han sigut adjudicats a contractistes relacionats societàriament amb ‘La*Paisatgeria’ o els seus membres”, ha criticat Giner.

D'altra banda, el portaveu taronja ha detallat: “aquesta mateixa setmana hem sumat un nou contracte a l'expedient obert per Antifrau, es tracta d'un contracte de 2018, per valor de 14.800 euros, adjudicat a un altre membre de ‘La Paisatgeria’ que al nostre parer està relacionat amb l'obra de l'embarcador de la Gola de Pujol i del qual no va informar l'edil de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, quan el nostre grup li va preguntar sobre aquest tema”.

Giner ha recordat que “abans d'interposar la denúncia preguntem a Campillo en la Comissió d'Ecologia Urbana sobre aquestes contractacions i per què es van esquerdar en set expedients. La seua explicació va derivar en els funcionaris del Consistori tota la responsabilitat de triar a aquests contractistes”.

Amb aquest expedient obert, a instàncies de Ciutadans, ja són tres les investigacions en curs en Antifrau: la reforma de la Plaça de l'Ajuntament, el procés participatiu que es va realitzar en el barri del Botànic, amb la dinamització de la taula de la mobilitat o els recorreguts escolars pagats amb diners EDUSI, i una tercera sobre els contractes de la reforma del mirador de la Gola de Pujol.

Pujar