elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fundació Esportiva Municipal inicia la formació a clubs i entitats sobre la nova figura de responsable de joc net

La Fundació Esportiva Municipal inicia la formació a clubs i entitats sobre la nova figura de responsable de joc net
  • València és pionera a crear este perfil, les funciones del qual són promoure els valors del respecte, la solidaritat, la companyonia o l’educació

MÉS FOTOS
La Fundació Esportiva Municipal inicia la formació a clubs i entitats sobre la nova figura de responsable de joc net - (foto 2)
La Fundació Esportiva Municipal inicia la formació a clubs i entitats sobre la nova figura de responsable de joc net - (foto 3)

La Fundació Esportiva Municipal ha posat en marxa els cursos de formació de la nova figura del responsable de joc net per als clubs i entitats esportives de la ciutat de València que participen en la temporada 2022-23 dels Jocs Esportius, que ja compta amb 10.000 participants. La seua principal funció és garantir la promoció de valors com el respecte, la solidaritat o la companyonia entre els més xicotets. També servirà com a enllaç entre la Fundació Esportiva Municipal i el programa Tria Eixos Cinc, que promou els valors esportius en l’esport en edat escolar.

La persona responsable de joc net també actuarà davant d’actituds o conductes violentes, xenòfobes o sexistes i instarà als entrenadors i àrbitres de la seua entitat a respectar i valorar el joc net. La formació s’estendrà als 26 clubs i entitats gestores dels 17 camps de futbol municipals dels quals fan ús 6.700 menors i beneficiarà al voltant de 17.000 xiquets i xiquetes.

El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha ressaltat que “la nostra ciutat torna a ser pionera en matèria esportiva. Després de ser els primers a posar en marxa l’aplicació “Valora el teu joc net”, ara fem un pas més i creem esta figura de responsable de joc net”. Mateo ha manifestat que “considerem este tema de vital importància fins a tal punt que serà imprescindible per als clubs comptar amb esta figura o no podran participar en la pròxima temporada dels Jocs Esportius”.

Mateo ha assenyalat que “al voltant de 17.000 menors de la nostra ciutat voran millorada la seua formació en valors a través de l’esport gràcies a la implantació d’esta figura entre aquells que practiquen futbol en els camps municipals i qui forme part del programa de Jocs Esportius”.

Les entitats esportives hauran d’inscriure un responsable per a cursar una formació en línia d’unes dos hores de duració, que podrà realitzar-se en diferents dates fins el pròxim mes de desembre. De moment hi ha fins a sis tallers programats i s’espera que participen 300 clubs i entitats.

La primera d’estes sessions es va celebrar dimecres passat, 23 de novembre, i hi van assistir una trentena de participants. La següent formació té lloc este divendres, 25 de novembre, a partir de les 15.30 hores. La resta de classes es realitzaran els dies 1 i 2 de desembre, de 16.00 a 17.30 hores, i de 12.00 a 13.30 hores respectivament; el dimecres 14, d’11.00 a 12.30 hores, i el dimecres 28, de 17.00 a 18.30 hores.

Els clubs o entitats hauran de nomenar una persona com a responsable de joc net amb l’únic requisit que siga major d’edat i estiga vinculada a la pròpia entitat. A més, cal recordar que aquells que no designen un responsable no podran participar en la següent temporada.

Les entitats poden inscriure’s en esta formació emplenant un formulari que està disponible en la pàgina web de Tria Eixos Cinc (www.eligeesoscinco.com).

Pujar