elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fundació Esportiva Municipal aprova l’ampliació del CEAR de judo de Benimaclet amb una inversió de 600.000 euros

La Fundació Esportiva Municipal aprova l’ampliació del CEAR de judo de Benimaclet amb una inversió de 600.000 euros
  • El regidor d’Esports, Javier Mateo, considera que “València fa un pas decisiu que converteix Benimaclet en un dels millors centres de preparació d'elit del judo nacional i internacional”

MÉS FOTOS
La Fundació Esportiva Municipal aprova l’ampliació del CEAR de judo de Benimaclet amb una inversió de 600.000 euros - (foto 2)
La Fundació Esportiva Municipal aprova l’ampliació del CEAR de judo de Benimaclet amb una inversió de 600.000 euros - (foto 3)

La Fundació Esportiva Municipal de València ha aprovat el projecte d'ampliació del Centre Especialitzat d'Alt Rendiment (CEAR) de Judo del Poliesportiu Municipal de Benimaclet, que inclourà la construcció de deu sales i la dotació de millors infraestructures per a l’entrenament dels esportistes d’elit. La inversió, de 599.999,99 euros, té un termini d’execució de les obres de nou mesos. El regidor d’Esports, Javier Mateo, destaca que “amb esta intervenció, València fa un pas decisiu que converteix Benimaclet en un dels millors centres de preparació d'elit del judo nacional i internacional i posiciona la nostra ciutat com una referència a nivell mundial”.

Mateo considera que “moltes i molts esportistes d'este esport ja pensen en València com a lloc d'entrenament quan aspiren al màxim en el món del judo”.

El Poliesportiu de Benimaclet va ser classificat com a Centre Especialitzat d'Alt Rendiment (CEAR) de judo el 2018 pel Consell Superior d'Esports atesa la qualitat de les seues instal·lacions. L'equip tècnic gestionat per la Federació Valenciana de Judo, acordat amb la nacional, ha fet que es consolide com a referent a Espanya i a nivell internacional. D'esta manera, València s'ha convertit en el lloc idoni per acollir entrenaments, concentracions i competicions de judokes d'elit. El CEAR de judo ha possibilitat també que la nostra ciutat haja estat escenari de diverses competicions i concentracions on han entrenat els millors equips del món, com el València Judo Olympic Training, la Supercopa d'Espanya absoluta de Judo, o la concentració preparatòria preolímpica per als Jocs de Tòquio 2021 que va tindre la participació de 120 esportistes de 17 països diferents. A més, ha acollit diverses edicions de la Copa d'Espanya Júnior, Super Copa d'Espanya, entre d’altres.

Quatre centres de tecnificació oficial a València

València ja disposa de quatre centres de tecnificació oficial classificats pel Consell Superior d'Esports, més un altre en fase de classificació, el que la situa com una de les ciutats d'Espanya amb més centres d'este tipus. El Poliesportiu Municipal de Benimaclet és un d'estos centres, juntament amb el de pilota a Natzaret, el Complex Esportiu Cultural Petxina i el Velòdrom Lluís Puig.

Pujar