elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Fira del Llibre entregarà el seu premi a Jaume Pérez-Montaner en una trobada-homenatge amb participació de més de 30 poetes

La Fira del Llibre entregarà el seu premi a Jaume Pérez-Montaner en una trobada-homenatge amb participació de més de 30 poetes
  • L'esdeveniment de lliurament del Premi Fira del Llibre 2022 a Jaume Pérez-Montaner se celebra demà, dissabte 7 de maig, a les 19 hores

  • Es presentarà la publicació 'Defensa d'una forma. Poesia completa', que reuneix tots els poemaris de Pérez-Montaner des de 1976

  • Durant l'homenatge, recitaran poemes destacats escriptors i escriptores de poesia i prosa

MÉS FOTOS
La Fira del Llibre entregarà el seu premi a Jaume Pérez-Montaner en una trobada-homenatge amb participació de més de 30 poetes - (foto 2)
La Fira del Llibre entregarà el seu premi a Jaume Pérez-Montaner en una trobada-homenatge amb participació de més de 30 poetes - (foto 3)
La Fira del Llibre entregarà el seu premi a Jaume Pérez-Montaner en una trobada-homenatge amb participació de més de 30 poetes - (foto 4)
La Fira del Llibre entregarà el seu premi a Jaume Pérez-Montaner en una trobada-homenatge amb participació de més de 30 poetes - (foto 5)

La Fira del Llibre de València ret homenatge al poeta i assagista alacantí Jaume Pérez-Montaner, en un esdeveniment obert al públic, en el qual participaran almenys una trentena d'escriptors i escriptores de poesia. En aquesta trobada, se li farà lliurament del Premi Fira del Llibre 2022 per la seua trajectòria i es presentarà la publicació 'Defensa d'una forma. Poesia completa', editat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, que reuneix tots els poemaris de Pérez-Montaner des de 1976. L'homenatge tindrà lloc aquest dissabte, 7 de maig, a les 19 hores, en el Espai Caixa Popular.

El discurs principal serà a càrrec de la reconeguda poetessa, assagista i professora Isabel Robles -casada amb Pérez-Montaner- i, durant la trobada, recitaran poemes destacats escriptors i escriptores de poesia i prosa, com Marc Granell, Maria Josep Escrivà, Sebastià Alzamora, Joan Navarro, Manel Rodríguez Castelló, Pere Císcar, Aina Garcia Carbó, Manel Pitarch, Josep Mir, Lluía Roda, Eduard Ramirez, Imma López Pavia, Roser Furió, Francesc Mompó, Josep Ballester, Teresa Pascual, Lliris Picó, Joan Deusa, Begonya Pou, Ross Sabater, Josep Lluís Roig, Isabel Garcia Canet, Rafa Xambó, Jesús Girón, Héctor Serra.

Jaume Pérez-Montaner, poeta i assagista en llengua valenciana, ha sigut professor en diverses universitats dels Estats Units i de la Universitat de València, en la qual, a més, va exercir els càrrecs de director interí del Departament de Català (1981-1983), de secretari de la Facultat de Filologia (1982-1985) i de director del Col·legi Major Lluis Vives (1984-1990), i en la qual es va jubilar. Ha rebut multitud de reconeixements, entre ells, el XIV Premi Jaume Fuster dels escriptors en llengua catalana, en 2014, en reconeixement de la seua trajectòria, la repercussió i la divulgació que ha tingut la seua obra.

El volum 'Defensa d'una forma. Poesia completa' recull tota la producció poètica publicada de Pérez-Montaner des de 1976 fins a l'actualitat (un total de nou poemaris: 'Adveniment de l’odi' (1976), 'Museu de cendres' (1980), 'L’heura del desig' (1985), 'Màscares' (1992), 'La mirada ingènua' (1992), 'Fronteres' (1994), 'L’oblit' (1996), 'Solatge' (2009, premi Benvingut Oliver i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de Poesia) i 'La casa buida' (2014), premi Vicent Andrés Estellés), als quals hi ha se sumen tres títols inèdits ('Punt de fugida', 'La llum de l’ombra' i 'Paisatges per a Mark Rothko').

Premis de la 57 Fira del Llibre de València

Al costat de Jaume Pérez-Montaner, la Fira del Llibre de Valéncia ha atorgat els seus premis en l'edició de 2022 a Bernardo Atxaga (Asteasu, 1951), l'escriptor de literatura generalista i juvenil més llegit en basca, i a l'escriptora emergent valenciana Bàrbara Blasco (València, 1972), Premi Tusquets en 2020.

La 57 edició de la Fira del Llibre de València se celebra fins al diumenge 8 de maig als Jardins de Vivers de València. L'esdeveniment marca xifres històriques quant a participació dels professionals del sector, activitats i entitats col·laboradores. Compta amb la participació de 66 expositors -un 17,85% més que en 2021-, entre llibreries, editorials, institucions i entitats amb fons editorial, que seran presents en 101 casetes -un 24,7% més-. Participaran centenars d'autores i autors.

El programa inclou més de 428 activitats obertes al públic -un 92% més que en l'anterior edició- organitzades per la Fira i per expositors, editorials, entitats i ONGs, entre signatures, presentacions, taules redones i debats, exposicions, concerts, espectacles i activitats escolars i familiars.

La Fira del Llibre de València, organitzada pel Gremi de Llibrers de València i la Fundació Fira del Llibre de València, és considerada com la segona Fira del Llibre d'Espanya. Entre altres, pel seu volum comercial, per l'afluència de visitants i per la gran quantitat d'activitats que s'organitzen amb l'objectiu de fomentar els hàbits lectors i promocionar els llibres.

Pujar