elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El filòsof i psicòleg social Ismael Quintanilla conversa en La Nau sobre el seu últim llibre ‘El recolector de piedras’

El filòsof i psicòleg social Ismael Quintanilla conversa en La Nau sobre el seu últim llibre ‘El recolector de piedras’

    La programació de l’Aula de Literatura de la Universitat de València  continua aquest dijous, 23 de setembre, a les 19 hores, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau. Serà amb una conferència amb el filòsof i psicòleg social valencià Ismael Quintanilla, amb motiu de la presentació del seu llibre ‘El recolector de piedras’. En l’acte també hi participaran Alejandro Mollá, professor de la Universitat de València; el periodista Ramón Palomar, i el dibuixant de còmics Paco Roca.

    ‘El recolector de piedras’ (Transhumantes) es compon d’una selecció de relats que Quintanilla, professor jubilat de la Universitat, ha aplegat en aquest llibre. “D’una manera magistral i entretinguda va narrant, amb trames reals o fictícies i una aparença senzilla, els seus viatges o els seus coneixements lectius”, assenyala MacDiego, un dels seus amics, que participa amb  il·lustracions i paraules en aquest llibre.  El volum també inclou il·lustracions de Paco Roca, Sento Llobell, Calpurnio, Cento Yuste, Martín Forés i Modesto Granados. També hi participen Román de la Calle, John Taylor i David Quintanilla. Les entrades a l’acte s’han esgotat.

    Llicenciat en filosofia i doctor en psicologia, Ismael Quintanilla (València, 1949) ha sigut vicedegà de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València, on es va jubilar recentment, president de la Societat Valenciana de Psicologia Social i director de la Unitat d’Investigació de Psicologia Econòmica i del Consumidor (UIPEC) de la Universitat de València.

    És autor de nombrosos articles científics i una vintena de  llibres, entre els quals destaca ‘¿Valores o valores económicos?’, que també es va presentar en La Nau de la Universitat de València, en el qual Ismael Quintanilla planteja unes reflexions de gran interés sobre aspectes importants de l’entorn. En les seues reflexions aprofundeix en la pròpia persona en societat i els seus valors, vivències, experiències i reptes d’autorealització, i també en les formes i reptes per a la construcció d’un món més humà on viure.

    Pujar