elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Festival Internacional de Cinema de Vila-real encara la seua recta final amb curts llorejats en pantalla

El Festival Internacional de Cinema de Vila-real encara la seua recta final amb curts llorejats en pantalla
  MÉS FOTOS
  El Festival Internacional de Cinema de Vila-real encara la seua recta final amb curts llorejats en pantalla - (foto 2)
  El Festival Internacional de Cinema de Vila-real encara la seua recta final amb curts llorejats en pantalla - (foto 3)

  El Festival Internacional de Cinema de Vila-real ha viscut aquest dimecres la penúltima jornada de projeccions de la seua 25 edició amb altres cinc curtmetratges entre els quals hi ha hagut treballs llorejats en altres certàmens i peces curioses. Així, per exemple, la sessió ha arrancat amb el visionat d’Arquitectura emocional 1959, Premi Goya 2023 com a Millor Curt de Ficció per a aquest treball de León Siminiani; Pinsaka, curt de terror en el qual, en una única localització, una conversa cobra el protagonisme; Si mai no ens haguéssim separat, rodada en 16 mm, quelcom poc habitual actualment, reflecteix el difícil que és deixar una parella quan s'ha volgut molt; Visionado, una peça breu -poc més de 3.30 minuts, en el qual el muntatge resulta clau i Anticlímax que, malgrat haver-se estrenat recentment, ja té premis de dos festivals importants com el de Màlaga i el de Medina del Campo.

  Els últims cinc curts de la secció oficial, dels 20 a concurs, es podran veure en la sessió de dijous. El primer curt serà Hardcore, Premi Berlanga al Millor Curt Documental. El seu director, Adán Aliaga, és especialista en aquest format i va ser nominat al Goya amb el seu documental anterior, La jaula. No hay fantasmas és un drama fantàstic protagonitzat per Catalina Sopelana (El vecino, Sky Rojo, Las leyes de la frontera o Mantícora). Mussol, dirigit per Juanjo Giménez, autor també de la pel·lícula Tres, que va cobrar protagonisme amb Timecode, amb el qual va guanyar el Goya, la Palma d'Or a Cannes i va estar nominat als Oscar. El otro és drama familiar amb Adrià Salazar i Daniel Grao en el repartiment, tots dos mereixedors de premis en diferents festivals pel seu paper, i finalment, Phonorama és un curt d'animació valencià d'humor en el qual tant el guió com l'animació, la direcció i les veus de tots els personatges estan fetes per una sola persona; de fet, en els crèdits només ix Álex Rey.

  Sinopsis curtmetratges dijous 30

  HARDCORE 21’58’’

  Des de fa més de 15 anys, Rafa viu prostrat en el seu llit al costat de la seua mare que cuida d'ell dia i nit. Passa el temps component música hardcore i escoltant vídeos sobre taoisme.

  NO HAY FANTASMAS 14’47’’

  Andrea és una jove amb un ofici particular. Quan algú sent uns certs fenòmens paranormals a sa casa, només ella pot donar una explicació.

  MUSSOL 15’11’’

  El mussol no ha vist el cristall i li la pegarà en ple vol.

  EL OTRO 18’45’’
  Avui és l'aniversari d'Iván, compleix 18 anys. Després d'una llarga nit de celebració amb els seus amics, torna a casa amb intenció de dormir fins a tard, però sa mare el desperta per a felicitar-lo i donar-li el seu regal: un rellotge.

  PHONORAMA 12’40”

  José Antonio es disposa a gaudir d'una agradable vesprada de lectura però una força fosca i terrible està a punt de posar el seu món potes enlaire.

  Pujar