elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les falles 2022 tiren a caminar: dates d'elecció, telefonada i la proclamació

Les falles 2022 tiren a caminar: dates d'elecció, telefonada i la proclamació
  • Aquest cap de setmana arrenquen ja les preseleccions dels diferents sectors de Falles

Una setmana. És el que separa les falles de 2021 de les de 2022. I és que tan sols cinc dies després de la Cremà arranquen les preseleccions de les falleres majors de les pròximes festes. Aquest cap de setmana els diferents sectors de Falles trien els seus màximes representants i aspirants a Fallera Major de València.

Aquest dimarts va tenir lloc el ple de Junta Central Fallera en què es van donar a conèixer importants dates: l'Elecció de les Falleres Majors de València de 2022 serà el 2 d'octubre, el 13 d'octubre serà la Telefonada i el 14 la Proclamació.

El president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, va expressar aquest dimarts que "podem estar contents de com han anat les Falles de 2021, perquè s'han complit els objectius, com la reactivació econòmica i social".

A més, ha destacat la seguretat mostrada pel col·lectiu faller durant els actes fallers de setembre: "Hem complert i demostrat la nostra responsabilitat. No hem de lamentar cap actitud d'incompliment de mesures covid de cap faller. Hem estat la mirada de tot el món" .

Malgrat reduir el nombre d'actes, a no permetre la celebració de grans esdeveniments ja no rebre l'onada de turistes de falles anteriors, l'impacte mediàtic de les falles ha estat brutal: més 150.000 cerques a Google, més d'1,3 milions de visites a Facebook, impacte en 430.000 comptes d'Instagram i 150.000 interaccions i visites a Twitter, ha informat la delegació de Comunicació.

De cara a les Falles de 2022, Carlos Galiana ha apuntat que "s'haurà de valorar quines coses de les Falles 2021 han vingut per quedar-se". Un dels aspectes que està sobre la taula és la de seguir descentralitzant les mascletaes i castells que llança Junta Central Fallera i que s'han repartit aquest any en diferents punts de València per evitar aglomeracions.

Per la seua banda, la delegació de Festejos ha destacat el compliment complet del programa de Festejos i ha agraït la col·laboració de les delegacions implicades. "Hem aconseguit fer una setmana fallera en temps rècord i ha sigut un èxit", ha indicat.

Pujar