elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Explotació laboral a València: sense contracte i tancats per fora mentres realitzaven obres sense llicència

Explotació laboral a València: sense contracte i tancats per fora mentres realitzaven obres sense llicència

  La Policia Local de València tenia raó. Els continus sorolls a l'interior d'un immoble del carrer Méndez Núñez, amb les persianes baixades, feia presagiar alguna irregularitat.

  Durant la setmana, els agents van visitar diverses vegades el local en el qual s'estaven realitzant unes obres i han escoltat sorolls a l'interior, però la persiana estava tancada. Pel que sembla el encarregat estava convertint el baix en un apartament sense cap mena de permís o llicència.

  Este dimarts, a les 09.50 hores després de colpejar la persiana perquè les persones de l'interior obriren, els sorolls van cessar.

  Finalment, amb l'ajuda dels bombers, els policies han pogut accedir a l'interior del local on han observat que hi havia material de construcció, ferramentes de treball però, no van veure a cap persona.

  Després de realitzar una inspecció detallada han pogut observar com darrere d'un mur del celobert de la finca havien dos persones amagades, vestides amb roba de treball.

  Els treballadors en escoltar els funcionaris tocar la persiana de fora havien deixat de treballar i s'havien amagat, segons explica la Policia Local. Una vegada dins i després d'entrevistar-se amb els dos treballadors, els agents han corroborat les sospites: s'estaven fent treballs il·legals en el baix i, a més, les dos persones que estaven treballant a l'interior “mancaven de contracte així com qualsevol tipus d'alta en la Seguretat Social”.

  A més de tot això, han pogut saber que la manera d'actuar que seguia el encarregat del local atenta en tot moment als drets dels treballadors. A primera hora del matí anava el encarregat al local al costat dels dos treballadors, els explicava les tasques a realitzar durant eixe dia i posteriorment marxava deixant tancada la persiana fins que acabava la jornada laboral. La porta estava tancada amb clau des de fora el que representava un greu risc per als qui es quedaven a l'interior, especialment en cas d'accident o malaltia dels treballadors.

  Per tot això s'ha procedit a la detenció de M.G. per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors. El detingut ha sigut posat a la disposició de l'Autoritat Judicial en la Inspecció Central de Guàrdia.

  Pujar