elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Expertes en Dret i violències sexuals debatran sobre la ‘Llei del sí és sí’ dins dels actes del 25N de la Universitat de València

Expertes en Dret i violències sexuals debatran sobre la ‘Llei del sí és sí’ dins dels actes del 25N de la Universitat de València
  • L’activista Amelia Tiganus oferirà també una conferència sobre prostitució i efectes sobre la salut mental

L’acte institucional que, amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, realitza la Universitat de València, se celebra el proper dimecres, 23 de novembre a les 12 hores en la Facultat de Dret i es centra en la Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual. Una llei que va entrar en vigor el passat 7 d’octubre i que obliga a posar en pràctica polítiques coordinades per a garantir la sensibilització, prevenció i detecció, així com la sanció i protecció integral de la violència sexual en totes les seues formes.

Esta prevista la participació de la catedràtica de Dret Penal i vicesecretària general de la Universitat de València, Paz Lloria, així com de la professora de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid, Esmeralda Ballesteros qui també és portaveu del grup de treball per a l’estudi de les violències sexuals, SEXVIOL. En l’acte intervindrà Leticia Meyaro, psicòloga i criminòloga i col·laboradora del Centre d’Assistència a les Víctimes d’Agressions Sexuals i estarà moderat per Sonia Rodríguez de Llamas, professora de Dret Civil i cap d’Iniciatives per a la Prevenció de les Violències Masclistes a la Universitat de València.

Amelia Tiganus parlarà de prostitució en Psicologia

Els actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones han arrancat aquest mes de novembre a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació amb la conferència: ‘¿Donde están las mujeres? Literatura y activismo contra la violencia de género’ d’Angela di Matteo de la Università di Roma TRE i han continuat en la mateixa facultat el dia 18 amb una xarrada sobre ‘Escriptores italianes contemporànies’, a càrrec de Francesco Ardolino de la Universitat de Barcelona. Les activitats previstes en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació s’allarguen fins al mes desembre amb xarrades com “Género y memoria histórica desde el fotoperiodismo e investigación”, a càrrec de la fotoperiodista Eva Mañez o l’acte del mateix dia 25 de novembre: LLETRES CONTRA LA VIOLÈNCIA: tria i lectura de textos literaris per l'alumnat de diversos grau que es realitzarà de manera ininterrompuda al llarg del matí.

Fins el 21 de novembre està oberta la participació als Premis + Dones 2022 de l’ Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. Es premia la millor idea per a donar visibilitat a les dones a l’àmbit STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), donar models a les nostres estudiantes, reduir les taxes d’abandonament femení dels estudis i motivar la creació de xarxes de suport.

L’escriptora i activista feminista supervivent del tràfic de dones, Amelia Tiganus, realitzarà la conferència: ‘Prostitución, trauma y psicoterapia: efectos sobre la salud mental’, en la Facultat de Psicologia el proper 24 de novembre a les 12:30h. El mateix dia, però, en horari de vesprada, a les 18:30 hores en la Facultat de Socials, el catedràtic de Sociologia, Antonio Ariño presenta el seu llibre, ‘La prostitución en la Comunitat Valenciana: Una mirada sociològica’.

Concerts, documentals i exposicions completen el programa d’activitats de la Universitat de València amb motiu del Dia Internacional contra la Violència cap a les dones.

Pujar