24 de novembre de 2020 24/11/20

Cs exigeix a Ribó extremar la cura de majors i persones amb discapacitat i garantir les mesures de protecció dels treballadors municipals

Cs exigeix a Ribó extremar la cura de majors i persones amb discapacitat i garantir les mesures de protecció dels treballadors municipals - (foto 1)
  • El portaveu de Cs, Fernando Giner, qualifica de “urgent” una bona planificació d'ajudes per a autònoms i pimes

Ciutadans a l'Ajuntament de València ha anunciat que demanarà en el ple que se celebrarà dijous que ve, en què el grup municipal participarà telemàticament, extremar la cura de majors i persones amb discapacitat i garantir els materials de protecció per a les persones treballadores de les contractes de neteja, la recollida i la gestió de residus urbans, així com de les persones que estan treballant durant aquests dies en les dependències municipals.

“Cal garantir als treballadors mesures de protecció sanitària perquè no s'exposen de manera innecessària a contagis”, ha afirmat Fernando Giner, qui ha reiterat el suport del seu grup al govern municipal a les mesures urgents que s'adoptaran.

Entre les propostes de la moció de Cs es troba “complir amb el servei a domicili amb caràcter temporal per a assegurar i cobrir les necessitats bàsiques i urgents del col·lectiu de les persones majors, amb discapacitat i/o mobilitat reduïda i persones dependents”.

En el terreny econòmic, Cs demana aprovar manques de pagament i bonificacions fiscals de tributs municipals amb especial atenció a l'Impost de Béns immobles, Imposat de Tracció Mecànica i la taxa de Taules i Cadires. “L'Ajuntament ha d'ajudar a l'hostaleria, hotels, comerços, cinemes, teatres, espectacles, venda ambulant, repartidors i de totes aquelles activitats que puguen justificar de manera objectiva que els seus ingressos s'han vist afectats per les mesures dutes a terme per a la gestió de la crisi de la Covid-19”, ha explicat el portaveu taronja.

Ciutadans planteja també la creació d'un fons municipal extraordinari d'ajudes per als afectats i valorar l'ús dels fons de contingència previstos en el pressupost municipal per a pal·liar aquesta situació. “Cal obrir una finestreta única per a donar suport i resoldre els dubtes als comerciants, restauradors, PIMES i autònoms afectats per la crisi de la Covid-19”, ha assegurat el portaveu de Cs.

“Ens trobem en un moment molt crític de la pandèmia i volem agrair a tot el personal sanitari, cossos de seguretat, servidors públics que exerceixen el seu treball aquests dies sense descans i personal del sector de l'alimentació, el seu inestimable esforç”, ha conclòs Giner.

Pujar